Négy spanyol tengerparti város, ahova közvetlen járattal repülhetünk Budapestről

Bár már a nyár közepén járunk, egyáltalán nem késő leszervezni egy nyaralást augusztusra. Persze idén kell egy kis extra utánajárás a járvánnyal kapcsolatos aktuális utazási szabályokkal kapcsolatban, de ha zöldnek látszik az út, a légitársaságoknak köszönhetően pár óra alatt álomszerű helyeken találhatjuk magunkat. Például Spanyolország több városába is indulnak közvetlen repülőjáratok Budapestről, az alábbiakban ezeket gyűjtöttük össze.

Barcelona

A méltán népszerű katalán főváros ideális választás, ha a kulturális élmény, az építészeti csodák és a világszínvonalú konyha az, ami igazán felvillanyoz bennünket. Ha pedig szeretjük a mediterrán városok eldugott tereit is, ahol minden este gitárzene szól, akkor mindenképp Barcelonában a helyünk. A Gaudi excentrikus épületeiről híres kikötővárosba a Wizz Air hetente négy közvetlen járatot indít Budapestről.

Barcelonaskaramelka / 16 kép/pixabay

Alicante

Hosszú homokos strandjai, kávézókkal és bárokkal tűzdelt széles tengerparti sétányai, pezsgő éjszakai élete és barokk belvárosa a legfőbb vonzereje a Spanyolország délkeleti részén lévő tengerparti városnak, ahova a Wizz Air három közvetlen járatot indít hetente.

AlicanteForrás: Attila Surányi/unsplash

Palma de Mallorca

Mallorca a Spanyolország keleti részén lévő Baleár-szigetek közül a legnagyobb, mely elbűvölő strandjai, azúrkék vize, a hegyek között eldugott városai miatt népszerű. A sziget székhelyére, a katedrálisáról híres középkori Palma de Mallorcara a Wizz Air és a Ryanair is három-három járatot indít hetente. 

MallorcaForrás: 4634656/12 images/pixabay

Málaga

Bár Málaga kikötőváros, van egy csodálatos óvárosa is, szóval nyugodtan készülhetünk a hamisítatlan mediterrán életérzésre. Délelőtt az autómentes óvárosban tölthetjük az időt, délután pedig a szél által védett strandok felé vehetjük az irányt. A megközelítése sem bonyolult, a Wizz Air négy, a Ryanair két járatot indít hetente.

Alcazaba, Málaga, SpanyolországForrás: Elvis Bekmanis/Unsplash

Most, hogy már javában tombol a nyár, inkább a tengerparti városokat vettük előre, de a fővárosba, Madridba és a katedrálisáról híres Sevillába is eljuthatunk közvetlen járattal. Madridba hetente négy járatot indít a Ryanair, de persze az Iberia légitársaság weboldalát is érdemes figyelni, Sevillába pedig két Ryanair gép indul hetente.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek