Ebben a mediterrán városban horgolt napvitorlákkal árnyékolják az utcát

Az Ibériai-félszigeten a hőség nyaranta olyan méreteket ölt, hogy a helyiek mindenféle módszereket kitalálnak az utcák leárnyékolására. Korábban mi is írtunk a portugáliai Aguedáról, ahol színes esernyőkkel próbálnak árnyékot teremteni.

Most egy dél-spanyolországi városban találtunk egy ugyancsak színes megoldást. A Malagá tartományban lévő Alhaurín de la Torre egyik bevásárlóutcáját horgolt napvitorlákkal védik az erős napsugarak elől.

Ahogy az a kézzel készült dolgokkal lenni szokott, a horgolt terítő elemek kivitelezése sem ment egyik napról a másikra. Hét helyi nő és tanáruk Eva Pacheco hónapokig tartó munkájába került, mire a napvitorla összeállt. A workshop legfiatalabb tagja 48, a legidősebb 94 éves volt - írja egy helyi lap, a surinenglish.com.

Az ötlet a városi önkormányzat környezetvédelmi osztályától származott, amelyik szeretett volna egy környezettudatosabb alternatívát találni a korábban használt műanyag árnyékolók helyett.

screenshot/youtube.com

A horgolt napvitorla nem csak környezetkímélő megoldás, de hangulatos is. Vidám színeikkel feldobják az utcát, ahogy az a videón is jól látható.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek