Ebben a mediterrán városban horgolt napvitorlákkal árnyékolják az utcát

  Az Ibériai-félszigeten a hőség nyaranta olyan méreteket ölt, hogy a helyiek mindenféle módszereket kitalálnak az utcák leárnyékolására. Korábban mi is írtunk a portugáliai Aguedáról, ahol színes esernyőkkel próbálnak árnyékot teremteni.

  Most egy dél-spanyolországi városban találtunk egy ugyancsak színes megoldást. A Malagá tartományban lévő Alhaurín de la Torre egyik bevásárlóutcáját horgolt napvitorlákkal védik az erős napsugarak elől.

  Ahogy az a kézzel készült dolgokkal lenni szokott, a horgolt terítő elemek kivitelezése sem ment egyik napról a másikra. Hét helyi nő és tanáruk Eva Pacheco hónapokig tartó munkájába került, mire a napvitorla összeállt. A workshop legfiatalabb tagja 48, a legidősebb 94 éves volt - írja egy helyi lap, a surinenglish.com.

  Az ötlet a városi önkormányzat környezetvédelmi osztályától származott, amelyik szeretett volna egy környezettudatosabb alternatívát találni a korábban használt műanyag árnyékolók helyett.

  screenshot/youtube.com

  A horgolt napvitorla nem csak környezetkímélő megoldás, de hangulatos is. Vidám színeikkel feldobják az utcát, ahogy az a videón is jól látható.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek