Minden fürdőnk minden medencéjében csobbanhatunk mától

A veszélyhelyzet mai megszűnésével a hazai fürdőkre vonatkozó korlátozó intézkedések is hatályukat veszítették, beleértve az intézményekbe és medencékbe beengedhető vendégek számával kapcsolatos korlátozást is, ennek értelmében június 18-tól ismét teljes kapacitással üzemelhetnek. Ezért a mai napon néhány fürdőben már be is jelentették a fedett- és a gyógyvizes medencék megnyitását, írja cikkében a Termálfürdő.hu. 

Mórahalmi Szent Erzsébet GyógyfürdőForrás: Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő / Facebook

A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő például a webodalán jelentette be, hogy június 18-tól korlátlanul elérhetővé tette az összes szolgáltatását, vagyis mától már a gyógyvizes- és a zárt téri medencékben is lehet csobbanni. A nyári szünet idejére megváltozik a fürdő nyitvatartása is, mostantól reggel 8-tól este 8-ig tartanak nyitva, a belépő árak és a kedvezmények pedig visszaállnak a januárban bejelentett mértékre, erről itt írtunk bővebben.

Péntektől ismét csobbanhatunk a HungarospabanForrás: Shutterstock / Készítette: aijaphoto

Mórahalom mellett a hajdúszoboszlói Hungarospa is bejelentette a teljes nyitást, a strandján ma töltik fel a gyógyvizes medencét, holnap már a gyógyfürdőt is látogathatják a vendégek, szombaton, azaz június 20-án már az Aquapalace is nyitva áll a vendégek előtt. Az élményfürdős böjti időszakot követően június 19-től a debreceni Aquaticum Mediterrán Élményfürdőjében is lehet használni a csúszdákat és élményelemeket.

Török fürdő-részleg a szecessziós Árpád fürdőben, amely péntektől várja a fürdőzőketForrás: Árpád fürdő

A ráckevei Aqualand Élményfürdő péntektől nyitja meg a fedett és a gyógyvizes medencéit, de a székesfehérvári Árpád Fürdőben is június 19. a kapunyitás napja, amelyet ráadásul egyből különböző szaunaprogramokkal ünnepelnek. Ugyanakkor Bükkszéken és Komáromban csak szombattól nyitják meg a gyógyvizes medencéket, a május óta nyitva tartó Gyulai Várfürdőben pedig várhatóan június 23-tól lehet igénybe venni most már a fürdő összes szolgáltatását.

A Gyulai Várfürdő kültéri medencéi is üzemelhetnek újraForrás: Facebook / Gyulai Várfürdő

És bár a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. egyelőre nem adott ki közleményt az olyan fővárosi, többségében zárt, fedett medencéjű műemlékfürdők újranyitásáról (ezek március 15. óta tartanak zárva), mint pl. a Gellért, a Rudas, a Király, a Dandár vagy a Széchenyi fürdő, a Lukács fürdő kinti medencéi például június 15. óta ismét látogathatók. 

A Palatinus, Paskál, Pesterzsébeti, Csillaghegyi és a Római strandok május 30-án nyitották meg kapuikat, a Pünkösdfürdői strandon pedig időjárástól függő nyitást ígértek június 15-től kezdődően.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek