Bezárt az összes budapesti fürdő

Karácsony Gergely főpolgármester szombat délutáni sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy elrendeli a budapesti gyógyfürdők azonnali bezárását. Szombaton este a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. küldött közleménye szerint az új koronavírus terjedése miatt kialakult helyzetre tekintettel, az Alapítói Határozat szerint 2020. március 15-től a szervezet valamennyi fürdőegységét, gyógyászati egységét zárva tartja határozatlan ideig.

Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda beltéri medencéjeForrás: Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda

A fürdők bezárása alatt a komplex fürdőgyógyászati szolgáltatásokat is szüneteltetik, hiszen azok a fürdők működtetésétől nem függetleníthetők – fogalmaz a BGYH Zrt. közleménye. A vendégek a megszakított gyógykezeléseket az újranyitást követően vehetik ismét igénybe, a fürdőbérleteket pedig automatikusan meghosszabbítják.

Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. 2020. március 17-től ingyenesen hívható – 06-80-315900 - Zöldszámot működtet.

Fürdő-bezárások vidéken

A miskolci fürdők a koronavírus-járvány miatt már pénteken bezártak. A miskolci önkormányzat sajtóosztályának MTI-nek küldött tájékoztatása szerint az országos veszélyhelyzet elrendelése miatt a Miskolci Fürdők Kft. által üzemeltetett miskolctapolcai barlangfürdő és strandfürdő, valamint a selyemréti strandfürdő nyitvatartását március 13-ától határozatlan időre felfüggesztették.

Miskolctapolcai barlangfürdőForrás: Miskolc.hu

Hétvége óta nem fogad fürdő vendégeket ez Egri Termálfürdő és a város Bitskey Aladár uszodája, a Kecskeméti Fürdő pedig csütörtök óta már csak a gyógykezelésre érkezőket fogadta, medencéiben pedig csak a sportolók edzhettek – olvasható a fürdő weboldalán.

A Dehir.hu pénteken arról írt, hogy a Debreceni Gyógyfürdő Kft. által üzemeltetett termálfürdő és a jelenleg karbantartás alatt álló Aquaticum Mediterrán Élményfürdő a munkák befejezését követően, március 20-a után sem nyit ki bizonytalan ideig. A Debreceni Sportuszoda lakossági szolgáltatása szünetel, csak a velük szerződéses kapcsolatban álló sportegyesületek használhatják az uszodát edzés céljára.

Mindeközben vasárnap reggelre újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 32-re nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma, olvasható a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek