Kiderült mikor nyit a Medve-tó strandja

Már lehet tudni, hogy idén nyáron mikortól lehet csobbanni a Medve-tó strandján. Arra is fény derült, hogy a szovátai sóstó árai nem emelkednek. A népszerű erdélyi üdülőhelyen, Szovátán található sós tavak közül elsőként a Medve-tó és a Mogyorósi-tó szokta várni a kora nyáron érkező vendégeket.

Hamarosan érkezhetnek a strandolók a Medve-tó partjáraForrás: Shutterstock / Iulius Agency

A Medve-tó hagyományosan június második felében nyitja meg kapuit a turisták előtt, a kisebb Mogyorósi-tó pedig a korábbi években május közepétől várta a vendégeket. Ez utóbbi nyitási időpontja eltolódott a koronavírus miatt, és egyenlőre nem is lehet tudni, mikortól üzemel a pihenőhely.

Arról azonban már lehet olvasni, hogy a Medve-tó strandján június 19-től élvezhetjük a nyári kikapcsolódást. A vendégeket felújított fa-padlózat és a tavalyi jegyárak várják. Ez azt jelenti, hogy a napi felnőttjegyet 30 lejért, átszámolva 2100 forintért, a gyerek- és nyugdíjas belépőt pedig 25 lejért, azaz 1700 forintért lehet megvásárolni.

Szabályok a romániai strandokon

A szomszédos országban egyelőre csak a tengerparti strandok üzemelhetnek a járvány miatt, és várhatóan június 15-től nyithatnak meg a természetes tavak üdülőhelyei és a medencés strandok. 

A fürdőzőkre itt is érvényes lesz a 2 méteres távolságtartás, és a nyugágyak szétszórt kihelyezése. Ez azt jelenti, hogy idén kevesebb férőhely áll majd a fürdőzők rendelkezésére, és egyúttal a megszokottnál kisebb számban adhatnak el belépőjegyeket is - áll a Termál Online hírében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek