Ki mondta, hogy Dubajba nem érdemes nyáron menni?!

Világrekorder legek, a mesés Kelet és a modern Nyugat találkozási csomópontja, és hűvös sivatagi éjszakák – ez csak néhány ok, amiért Dubajt a főszezonon kívül sem szabad elfelejteni! De most mutatunk többet is, amitől aztán garantáltan elfelejti majd, hogy épp milyen évszak van ott!

Dubaj egy tökéletes télből a nyárba úti célként él a fejünkben, és valóban, nem kell átszállni, nem kell fél napot utazni; néhány óra alatt ott lehetünk egy teljesen más, egzotikus világban, elmenekülhetünk a zord téli idő elől. De miért ne néznénk meg nyáron is a „Legek városát"?

Forrás: shutterstock.com

Csak azért, mert még annál is melegebb van, mint itthon? A szabadban biztos! De ahol nemcsak a tömegközlekedési eszközökön van légkondi, hanem a megállókat is hűtik; és ahol a sivatagban éjjel egészen megszelidül az időjárás, ott számos programot találunk nyáron is. Ráadásként ilyenkor nagyságrendekkel kevesebb a turista, így szállást is jóval olcsóbban foglalhatunk.

Travelo tipp:

Nyáron, a dubaji főszezonon kívül akár jó pár kategóriával magasabb besorolású hotelben is megszállhatunk ugyanazért az összegért, mint amit a főszezonban fizettünk volna. Ez kifejezetten csábító opció lehet azoknak a friss házasoknak, akik rögtön a nyári esküvőjük után nászútra indulnának, de szeretnének valami egzotikus úti célt választani.

 

1. Életre szóló spa élmény

Dubaj elképesztő szálláskínálattal várja a látogatókat. Van itt számos üzleti hotel és egyszerű Airbnb-lakás is. De találunk „hétcsillagos" szállodát és egy olyan überluxus hotelláncot, aminek az egész világon összesen, kevesebb mint egy tucat szálláshelye van – azok is csak a világ legexkluzívabb pontjain –, és ebből Dubajban rögtön kettő is van.

Forrás: Stanislav71 / Shutterstock.com

Ahol pedig ennyi a csúcskategóriás szálloda, ott elég komoly a kínálat a wellness- és spa szolgáltatások területén. Dubaj pedig igazi olvasztótégely: a spa szalonok kezelőiben ezért leggyakrabban a masszázsaikról híres, távol-keleti országokból származó személyzetet találunk. Így egy-egy kezelés akár több kontinensen és több kultúrán átívelő élményt is nyújthat az utazóknak. Kihagyhatatlan élmény azoknak, akik a nászútjukon valami különleges kényeztető élményt keresnek a megfizethető luxus kategóriából, vagy azoknak, akik mindenhol szeretik kipróbálni a helyi kezeléseket.

Travelo tipp: Egy ötcsillagos wellness-élmény Dubajban

A Fairmont Dubai hotel a tengerre épült, pálma alakú mesterséges sziget, vagyis a Dubai Palm egyik első ötcsillagos létesítménye volt. Magyar utazási irodák ajánlatai között is gyakran szerepel, a wellness központja pedig egész Dubajban híres a különleges rendezvényei miatt. Itt jártuk be és néztük végig, hogy hogyan is zajlik egy ötcsillagos wellness-kezelés a luxusáról híres Dubajban.


A Fairmont wellness központja önmagában is több mint három és fél ezer négyzetmétert foglal el az ötcsillagos létesítményben, és akkor még nem számoltuk a külső medencéket és a külön épületben helyet kapott jógastúdiót, ahol reggelente a szálloda vendégei térítésmentesen vehetnek részt a különböző órákon.


A Fairmont egyik városszerte ritkaságszámba menő szolgáltatása, a „Ladies spa day" is itt kezdődik. A program lényege, hogy barátnőknek nyújt teljeskörű wellness-kikapcsolódást. Kezdve a jógától, folytatva az egészséges ételeket felsorakoztató büféebéddel, egészen a változatos kezelésekig, amit különböző kezelőkben, de egy időben, egyszerre végeznek a programra bejelentkező baráti társaság tagjain. Így egy-másfél órával azután, hogy a társaság tagjai elindultak a masszázsra, újra hiánytalan létszámban lehetnek együtt, túl a kezeléseiken, folytatva egy kellemes, revitalizáló koktéllal a különleges napot.


A wellness programok egy ilyen helyen mindig a recepción kezdődnek. Érdemes időben érkezni, hogy legyen bőven időnk kitölteni az egészségi állapotunkkal és a kezeléssel szembeni elvárásokkal kapcsolatos kérdőívet, és, hogy kiélvezhessük a ráhangolódás minden pillanatát. A felmérés kitöltéséhez egy kellemes gyógyteával vagy friss gyümölcsökből készült koktéllal várnak minket, és rögtön kapunk egy illatos vízzel átitatott törölközőt is, amivel áttörölhetjük a kezeinket, és amitől ellazulhatunk. Mindeközben a wellness központ asszisztensére várunk, aki majd elkísér minket az öltőzőhöz.


Az öltőzőszekrényünkben megtalálunk mindent, amire az itt töltött idő alatt szükségünk lehet: kényelmes papucsot, köntöst, törölközőt és egyszer használatos alsóneműt, amit azért javasolt felvenni, hogy a saját fehérneműnket nehogy összekenje a masszázsolaj.


Amikor átöltöztünk, helyet foglalhatunk a váróban, ahol a spa asszisztense gyümölcsökkel, könnyű harapnivalókkal, gyümölcslevekkel és gyógyteákkal kínál minket – de jobb ezeket a kezelések utáni ejtőzés idejére tartogatni. Ide kísérnek majd ki úgyis minket az arc- és/vagy testkezelés után is, és annyi időt töltünk még itt, amennyit csak szeretnénk – akár addig is maradhatunk, míg be nem zár a spa.

2. Naplemente a sivatagban

A sivatagi időjárás egyik különleges sajátossága, hogy bár napközben elképesztő forróság uralkodik a homokdűnéken, éjszakára egészen lehűl a levegő. Ahhoz, hogy ezt személyesen is megtapasztaljuk, a legjobb program, amire benevezhetünk, egy késő esti, vacsorával és tradicionális műsorral összekötött dzsipszafari.

Több iroda kínálatában is szerepelnek szafarik, az viszont jellemzően közös bennük, hogy nem zavar bele a nappali programunkba. A sofőrünk csak késő délután érkezik meg értünk a szállásunkra, majd bő háromnegyed órás kocsikázást követően elvisz minket egy találkozópontra, ahol a dzsipek gyülekeznek a homokdűnéken. Nem sokkal naplemente előtt indul az izgalmas része: csúszkálunk a konvojban haladó dzsipekkel a dűnéken keresztül, míg meg nem érkezünk egy régi beduintábor modern másához, ahol már mindent előkészítettek a vendégek fogadására.

Forrás: Shutterstock.com

Ha még nincs kedvünk asztalhoz ülni, nézhetünk sólyom-bemutatót, mehetünk egy kört teveháton, vagy egy snowboardra emlékeztető deszkán csúszkálhatunk a homokdűnéken. A hosszúra nyúlt vacsorát táncos műsor kíséri. És ahogy egyre jobban belemegyünk az estébe, lassan hűvössé válik a sivatagi szél. De még mielőtt szükségünk lenne egy kardigánra, a sofőr már indul is vissza velünk a városba.

3. Az épített látványosságok mind légkondicionáltak

Legyen szó a világ legmagasabb épületéről, a Burdzs Kalifáról, vagy Dubaj egyik legújabb látványosságáról, a város régi és új részét összekötő, keret alakú Dubai Frame-ről, a város épített látványosságait mind felszerelték bivalyerős klímával. És mivel télen sincs hideg, a légkondi ezeken a helyeken egész évben dolgozik, így, ha városnézésre adjuk a fejünket, anélkül, hogy a naptárunkra pillantanánk, valószínűleg meg sem tudjuk majd mondani, hogy kint épp tél van vagy nyár.

4. A világ legnagyobb bevásárlóközpontjaiban több évszakot is el tudnánk tölteni

Mégpedig anélkül, hogy melegünk lenne! A Dubai Mall például nem egyszerűen a világ legnagyobb plázája, de egyben a világ legnagyobb akváriumának az otthona is, mellette kiállításoknak és számos rendezvénynek is helyet biztosít. Hetekbe telne végigenni az éttermeit, ha pedig nem akarjuk lejárni a lábunkat az épületben, golfautókból kialakított taxikat inthetünk le benne. Az élmény itt is állandó. Bármilyen évszak és bármilyen napszak is van valójában.

Forrás: Nadezda Murmakova / Shutterstock.com

Egy másik, dubaji léptékben kisebb, de szintén hatalmas plázában pedig akár síelhetünk is. A nyár kellős közepén!

5. Nem szereti a klimatizált helyeket, akkor irány egy aquapark!

Nincs jó hírünk, ha utálja a klímát! Dubajban ugyanis időjárástól és évszaktól függetlenül mindenhol találkozni fog vele! Kivéve a szabadtéri attrakcióknál, és szerencsére ezekből is van pár egyedi a városban! Például az Atlantis hotel melletti tizenhét hektáron elterülő aquapark, amely több világrekorder csúszdával is dicsekedhet.

Forrás: Victor Maschek/Shutterstock
Cápákhoz vezető csúszda és evezés a LEGO folyón: legjobb dubaji aquaparkok
Aquapark sokféle van, a családi élményeket ígérőtől kezdve egészen az adrenalinpumpaként elhíresült intézményekig. Sőt, ma már akár célzottan is utazhatunk egy-egy ilyen vizes programért, attól függően, hogy épp mire vágyunk. Vagy egyszerűen elmehetünk Dubajba, ahol minden fajtából találunk legalább egyet. Erre olvassa tovább!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek