Dubajban akkora építkezésbe kezdtek, hogy azt még az űrből is látni lehet

Nemrég írtunk Dubaj legújabb turisztikai dobásairól, de ezekben még nem merülnek ki az Egyesült Arab Emírség ötletei. Négy kilométerre Dubaj tengerpartjától található Európa, vagy legalábbis annak egy verziója. A hat tagból álló szigetcsoport európai országok és városok furcsa keverékének ad otthont. Az 5 milliárd dolláros megaprojekt a befejezés után várhatóan 16 ezer turista befogadására lesz képes – írja a CNN cikke alapján a Sokszínű Vidék.

2020-ra megépül Dubajban Európa szíveForrás: Facebook / The Heart of Europe - THOE Dubai

Ebben az Európában mindig süt a nap, meleg az óceán és a partot fehér homok borítja. Meglátogatható Velence és Szentpétervár, Svédország, Németország és Svájc. A szigetcsoport a ,,The Heart of Europe" vagyis az ,,Európa szíve" nevet viseli, és része a ,,The World" nevet viselő 300 szigetet magába foglaló projektnek - ez egy hatalmas, mesterséges szigetcsoport, ahol a mesésen gazdagok és szuper híresek kikapcsolódhatnak. 

A szigetek létrehozásához 34 milliárd tonna nagy sziklát és 320 millió köbméter homokot helyeztek a tengerbe több millió négyzetméternyi területen. A beruházás olyan monumentális, hogy az űrhajósok nyomon követhették az űrből a haladását.  

A szigetcsoport kivitelezése 2008-ban a gazdasági válság idején megtorpant, azóta kevés előrelépés történt. Most azonban újra megindult az építkezés, mivel szeretnék a projektet a 2020-as világkiállításig befejezni. Az építkezés első fázisa 10 vízparti palotát foglal magába Svédország szigetén, 32 villát Németország szigetén és 78 úszó házat Szentpétervár szigete körül.

A szárazföldön egy svéd palota már el is készült, a másik kilenc pedig közel van a befejezéshez. A szív alakú, mézeshetek témájú Szentpétervár teljesen elkészült és Németország Bauhaus-ihlette villái is akulnak. Az első úszó ház a közelmúltban készült el, és további 20 modell építés alatt áll.

A látványosságok közé tartoznak mesterséges korallzátonyok, amelyeket az építtető csoport hoz létre. A fő cél egy élénk, változatos és fenntartható tengeri élőhely létrehozása. A fejlesztők szerint a központ évente további 100 000 korallt növeszt majd. Azok számára, akik nem búvárkodnak, az úszó házak lehetővé teszik, hogy a víz alatti hálószobákból és fürdőszobákból élvezzék a tengeri élet látványát.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek