Mától karantén nélkül utazhatunk Szerbiába

  Hétfőn 10 órától korlátozás nélkül léphetik át a magyar-szerb határt a két ország állampolgárai – írja az MTI Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter röszkei bejelentése alapján. Ennek értelmében a szerb állampolgárok karanténkötelezettség nélkül léphetnek be Magyarországra, és a magyar állampolgárok is így térhetnek vissza Szerbiából. 

  Mivel Közép-Európa országaiban az időben meghozott szigorú korlátozó intézkedéseknek köszönhetően hatékony volt a koronavírus-járvány elleni védekezés, ezért lehetségessé vált a normális élethez való visszatérés – fogalmazott a miniszter, miközben hozzátette, a határ csak azok előtt nyílik meg, akik törvénytisztelő módon akarnak belépni Magyarországra, az illegális határátlépőket továbbra is szigorúan ellenőrzik.

  BelgrádForrás: Shutterstock / Készítette: mareandmare

  Mindeközben Olaszország június 3-ától nyitja meg határait az Európai Unió, illetve a Schengen-övezet állampolgárai előtt, ami azt jelenti, hogy az innen érkező utazóknak nem kell karanténba vonulniuk, és nem kérnek tőlük koronavírus-mentességet bizonyító tesztet. Május közepe óta Szlovéniában sem kell betartani a belépés utáni hétnapos karantén-kötelezettséget, és Görögországban is úgy nyitják meg az idei nyaralószezont június 15-én, hogy sem teszt, sem kötelező karantén nem terheli majd az országba érkező turistákat.

  És bár Horvátországban a kéthetes karanténkötelezettség feloldásáról még javában tárgyal a horvát és a magyar kormány; a Reuters ma reggel arról írt, már Spanyolország is bejelentette, hogy heteken belül megszünteti a 14 napos kötelező karantént a külföldről érkezők esetében, és júliustól már a külföldi turistákat várja. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!