Karanténmentesen startol a nyári szezon Görögországban

  Aki Görögországba készül nyaralni az idén, az jó, ha tudja, hogy komoly pénzbírsággal büntetik azokat, akik nem tartják be a vírus miatti óvintézkedéseket a strandon, de legalább a határátlépés egyszerűbb lesz, mint például a friss tesztet kérő horvátoknál.

  Idén sem marad turisták nélkül a mesés, görög tengerpartForrás: Pixabay / Készítette: Greg Montani

  Friss hírek szerint ugyanis Görögországban június 15-én kezdődik a turistaszezon és sem teszt, sem kötelező karantén nem terheli majd az országba érkező üdülőket. Az első turistákat azokból az országokból várják, ahol jobbak a járványügyi helyzet mutatói.

  A nemzetközi repülőjáratok július 1-től szállítják a turistákat a tengerparti országba. A reptéren mindenesetre mintát vesznek az utasoktól a koronavírusteszt elvégzéséhez, aminek előnye, hogy nem tartják szükségesnek a kötelező, 14 napos karantént - írja a vajdasági Pannon RTV.

  Görögországban intézkedéseket tesznek annak érdekében is, hogy megakadályozzák a vírus további terjedését: megnövelik az egészségügyi kapacitást egyes régiókban és a helyiek között több tesztet végeznek a megelőzések miatt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!