Légi folyosók nyílhatnak a vírus által hasonlóan sújtott országok között

  Légi folyosók nyithatnak olyan országok között, amelyek hasonló szinten állnak a vírusveszély tekintetében. Ilyen folyosó nyílt Kína és Dél-Korea között, valamint hasonló útvonal jött létre a balti államok, Észtország, Lettország és Litvánia között. Ehhez a megoldáshoz más régiók is fokozatosan csatlakozhatnak, már több európai és csendes-óceáni ország fontolgatja a koncepciót - adja hírül a Lonely Planet.

  Forrás: Free-Photos/pixabay.com

  Az előbbiek közé tartozik Málta is, melynek tervei között szerepel, hogy a hozzá hasonlóan alacsony fertőzöttségű országok, elsősorban Ausztria, Norvégia, Luxemburg, Szerbia, Szlovákia, Csehország, Lettország, Litvánia és Izrael felé megnyissa légifolyosóit.

  Az ötletet a brit kormány is megvitatta, a Heathrow repülőtér vezérigazgatója, John Holland-Kaye üdvözölte a lépést, hozzátéve, hogy Nagy-Britanniának a világ egyik legnagyobb kereskedelmi nemzeteként vezető szerepet kell vállalnia annak a globális tervnek a kidolgozásában, amely a határok újbóli megnyitására irányul.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!