Ilyen szabályokra számíthat, ha a horvát Adrián nyaral az idén

Már arról is lehet olvasni a horvát sajtóban, hogy az idei járványhelyzetben milyen szabályokat tanácsos betartani az egészségünk megőrzése érdekében, ha a horvát tengerparton nyaralunk. 

Idén nyáron nem érhetik egymást a törölközők a horvát strandokonForrás: Pixabay / Készítette: Dieter_G

A Horvát Közegészségügyi Intézet figyelmeztetése szerint fontos betartani az egymás közötti szükséges távolságot, ami azt jelenti, hogy a strandokon minden 100 négyzetméteres területen legfeljebb 15 ember tartózkodhat, egymás között legalább 1,5 métert kell hagyni. Ez a távolság a nyugágyak elhelyezésére is vonatkozik, továbbá azt is előírják, hogy naponta többször fertőtlenítve legyenek a fekhelyek. Enélkül a vendégek közötti nyugágy csere sem megengedett.

A szemetes kukák rendszeres ürítésére és a fedeles szemetesek kiiktatására is figyelmet fordítanak az idén.  A strandok és fürdők zárt helyiségeit kétóránként fertőtlenítik majd, hogy megfelelő higiéniai feltételeket biztosítsanak a vendégeknek. Ez várhatóan a tengerparti kávézókra, éttermekre, öltözőkre is vonatkozik.

Szintén az óvintézkedések része, hogy a medencék és strandok vizeit idén gyakrabban ellenőrzik laboratóriumi vizsgálatokkal, hogy minimálisra csökkentsék a fertőzésveszélyt - tudtuk meg a horvát HrTurizam cikkéből. Montenegróban is hasonló intézkedésekkel nyitnak meg a tengerparti strandok.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek