Úgy fest, karantén és teszt nélkül utazhatunk a szomszédba a hétvégétől

Péntektől, vagyis május 22-től koronavírus-teszt és kéthetes karantén nélkül is be lehet majd lépni Szerbiába - legalábbis ezt a javaslatot vetette fel a válságstáb. A végleges döntést csütörtökön hozzák meg. A feltétel nélküli belépés a szerbiai és minden más ország állampolgáraira egyformán vonatkozik, azaz úgy tűnik, pár nap múlva könnyedén átruccanhatunk egy szerbiai látogatásra.

Nem lesz körülményes bejutni Szerbiába - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: TravnikovStudio

Minden személy, aki a Szerb Köztársaság területére lép, egészségügyi felvilágosítást kap, azaz megtudja mihez kell tartania magát, amennyiben olyan területről érkezik, ahol a vírus még mindig fokozottan jelen van - közölte cikkében a vajdasági Pannon RTV.

Akinek szüksége lesz a koronavírus tesztre ahhoz, hogy visszaléphessen a saját országába, annak Szerbia egész területén lehetősége lesz elvégeztetni azt, bármelyik közegészségügyi intézetben vagy egészségházban. A vizsgálat 6000 dinárba, azaz közel 18 ezer forintba kerül, a kiskorúaknak pedig ingyenes.

Az enyhítés annak köszönhető, hogy a fertőzöttek aránya a teszteltek számához képest egy százalék alatti, így lassan kimondható, hogy Szerbia a járvány végéhez közelít.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek