Kiderültek a részletek a nagy-britanniai kötelező karanténról

Mosmár biztos, hogy két hetes karanténba kell vonulniuk azoknak, akik június 8-tól érkeznek az Egyesült Királyságba. Az utazóknak be kell jelenteniük, hol töltik ezt az időszakot, és véletlenszerű helyszíni ellenőrzésekre számíthatnak, valamint 1000 font összegű bírságra a karantén megszegése esetén - adja hírül a bbc.com.

LondonForrás: Tristan Surtel/commons.wikimedia.org

A rendelkezés alól a kamionsofőrök, az idénymunkások és a koronavírussal foglalkozó orvosok mentességet élveznek, emellett a szabályozás nem vonatkozik az Ír Köztársaságból, a Csatorna-szigetekről és a Man-szigetről érkezőkre sem.

Ha valakinek nincs a karanténhoz megfelelő szállása, akkor a saját költségén egy, a kormány által megszabott létesítményben kell tartózkodnia. A szabályozás várhatóan az egész Egyesült Királyságban érvényben lesz, bár Skóciában, Walesben és Észak-Írországban a részleteket a helyi szervek határozzák meg. Az új intézkedéseket háromhetente felülvizsgálják.

A légitársaságok szerint a karanténkövetelmény megöli a repülést, a brit kormány viszont egyelőre egyébként is csak akkor javasolja a nemzetközi utazást, ha az feltétlenül szükséges.

Az Egyesült Királyságba érkező utasoknak ki kell tölteniük egy online űrlapot arról, hogy hol töltik az előírt 14 napot. A helyszín lehet szálloda is és magánlakás is, ahol az illető a barátaival vagy a családjával tartózkodik. Aki nem tölti ki a nyomtatványt, arra 100 font pénzbírságot szabnak ki, és megtagadhatják tőle a belépést az országba, ha nem helyi állampolgár.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek