Montenegró vírusmentes desztináció lehet

  Montenegró jó úton halad, hogy koronavírusmentes desztinációvá váljon - jelentette be a helyi idegenforgalmi minisztérium államtitkára. 

  Külföldi turisták egyelőre nem érkezhetnek a montenegrói tengerpartra - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Max Yakovlev

  Miután újabb két beteget nyilvánítottak gyógyultnak, jelenleg mindössze négy fertőzöttről tudnak az országban. Már több mint tíz napja nem jegyeztek fel új esetet, de ahhoz, hogy kihirdethessék a járvány végét, 28 napnak kell eltelnie megbetegedés nélkül. A vírus kezdete óta egyébként 324 fertőzöttet kezeltek, akik közül 9-en meghaltak. 

  A tengerparti ország vezetősége tisztában van vele, hogy egy rossz lépés jelentősen megnövelheti a fertőzöttek számát, ezért a határaik megnyitásával kapcsolatban egyelőre megfontoltak és nem hamarkodják el a turisták beengedését.

  Az idei turizmus kapcsán az Európai Bizottság ajánlásait veszik figyelembe, és ennek függvényében döntik el, milyen utazási csomagokat állítanak össze a nyárra. Előtérbe helyezik a belföldi utazásokat, de várhatóan a külföldieknek is lehetőségük lesz a tengerpartjaikon nyaralni - ám az ezzel kapcsolatos szabályokra még várnunk kell.

  Montenegróban ingyenes a koronavírus-teszt elvégzése, és a jó statisztika ellenére nem állnak le az óvintézkedésekkel és a megfigyelésekkel sem - írja a szerb 021.rs  hírportál.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek