Újabb görög szigetre indít közvetlen járatot a Wizz Air

Július 16-tól közvetlen légi járat indul Budapestről Kosz szigetére hétfői és pénteki napokon, és így a magyar utasok már 10 görög úti cél közül is választhatnak a Wizz Air kínálatából – tájékoztatta szerkesztőségünket a légitársaság.

Hippokratész platánjaForrás: Shutterstock.com

Hanía után így Athén és Szantorini mellett újabb rejtett mediterrán kincs kerül fel a légitársaság térképére. Kosz szigetén többek között Hippokratész fája, Aphrodité temploma és a helyiek kedvenc tavernái várják a látogatókat, amelyekről részletesen a lenti keretes írásunkban megjelölt cikkben is olvashatnak.

Akik azonban hosszabb utazást terveznek, azoknak a Koszról induló hajóval a Niszirosz szigetén található alvó vulkánt is érdemes felfedezni, vagy akár a Wizz-járattal is elérhető Rodoszra ellátogatni, amelyről bővebben itt olvashat.

Agios Ioannis kolostora Kosz szigeténForrás: E. Kriegner / Shutterstock

Az új járatra mától lehet jegyet foglalni, az első repülőgép július 16-án száll fel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről. Jegyeket 8990 forinttól találnak, de további információkért a légicég weboldalát vagy mobilalkalmazását érdemes böngészni.

Zia égbe vezető lépcsői egy apró szikladarabkánForrás: Shutterstock
Járt már a világ legidősebb platánjait őrző görög szigeten?
Kitűnő klíma, jótékony gyógyforrások, fantasztikus strandok és mediterrán hangulat – ez Kosz, vagy ógörögül ejtve Kósz szigete, és egyben a modern orvostudomány atyjának szülőföldje. Hippokratész i.e. 460-ban született, őseit egészen Aszklépioszig vezette vissza, majd amikor a szigeten iskolát alapított, gyakorlatilag a tudományos orvoslás alapjait teremtette meg. De nemcsak róla híres a sziget, hanem keleti platánjairól is, amelyek állítólag a világ legidősebb, mintegy kétezer éves példányai, és amelyek közül a legöregebb fa roskadozó ágait ötven márványoszlop tartja. Görög szigeteket bejáró sorozatunkban ezúttal Koszra csábítjuk olvasóinkat. Olvassanak tovább erre!

Görög szigetekről szóló cikksorozatunk további részei:
• Nem tökéletes, de csodálatos: Szantorinin nyaraltunk
• Sziklák, legendák és földrengések: két titokzatos görög sziget
• Nyugat-Kréta a szurdokok és a festményekre illő kopárság birodalma
• Kréta olajbogyószüreten innen, nyaralótömegeken túl
• Korfu: A sziget, ahol a legjobb olvasni a Családom és egyéb állatfajták című könyvet
• Görög romantikára vágyik? Kiránduljon Korfuról Paxos és Antipaxos szigetére!
• Zákinthosz természeti szépségei, ahol a kéknek több mint ötven árnyalata létezik

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek