A legnagyobb görög szigetre indít közvetlen járatot a Wizz Air

A Wizz Air már nagyon készül a közelgő nyári szezonra, csütörtök délután egy közleményben be is jelentette, hogy ha a járványügyi korlátozások lehetővé teszik, június 13-tól elindítja legújabb nyaralójáratát Budapestről ezúttal a Kréta szigetén található Haniá tengerparti városába. A szigetre várhatóan a Ryanair is repül majd júliustól, erről korábban itt írtunk.

HaniáForrás: Lapplaender/commons.wikimedia.org

A sziget észak-nyugati részén található Haniá gazdag történelmi múlttal rendelkezik, főleg a nyugodt pihenésre vágyó turisták között népszerű úticél. Persze bőven adódik szórakozásra is lehetőség, és a tengerparti, óvárosi táj lenyűgöző kavalkádjában is mindenki megtalálja a maga számítását. Ha pedig tényleg zöld lámpát kap végre az utazás, akár egy ilyen krétai úttal is megünnepelhetjük a nyitást, jegyeket például most 14 390 forinttól kínálnak. 

Forrás: Toms Auzins / Shutterstock

A jelenlegi helyzetben persze kiemelten fontos az előre gondolkodás és a biztonság, amelynek biztosítékaként a légicég a WIZZ Flex szolgáltatását említi példaként. "A szolgáltatást a foglaláskor vehetik igénybe az utasok, így váratlan esemény, időpont- vagy útvonalváltoztatási igény esetén lehetőségük nyílik arra, hogy átszervezhessék a foglalásukat egy másik Wizz Air-járatra" – teszik hozzá a közleményben.

Forrás: Szekeres Andrea / Travelo
Nyugat-Kréta a szurdokok és a festményekre illő kopárság birodalma
Hora Sfakion óriás sziklakertje, Frangokastello velencei erődje, a fazekas családok otthonát jelentő Margarites települése, és a sziget tragikus emlékét őrző, de talán legszebb kolostorépülete – ez Nyugat-Kréta, a völgyszurdokok és a vászonra kívánkozó, gyönyörű kopárság birodalma. Ha már bejárták Iráklió és Lasithi körzetét a leprások szigetétől a világ leghíresebb labirintusáig, akkor engedjék meg, hogy ezúttal a sziget négy nagy régiója közül Hanía és Réthimno térségébe kalauzoljuk olvasóinkat. Erre tessék!

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek