Játszóvárral szerelték fel a Budai-hegység legendás erdei tisztását

A Pilisi Parkerdő Zrt. erdeiben idén számos kirándulóhely újult meg, ezekről rendszeresen itt a Travelón mi is beszámolunk (pl. legutóbb itt, itt és itt), ezúttal a Budakeszi határában található Szilfa-tisztásról érkeztek jó hírek. A Budai-hegység egyik klasszikus erdei tisztásán ugyanis ma már játszóvár, esőbeálló és pad-asztal garnitúrák várják a kirándulókat – derül ki a Pilisi Parkerdő Zrt. szerkesztőségünkbe küldött közleményéből.

Forrás: Surányi Linda / Pilisi Parkerdő Zrt

A Budakeszihez közeli, egy hektáros Szilfa-tisztás – ahonnan kitűnő kilátás nyílik a János-hegyre és az Erzsébet-kilátóra – kedvelt családi kirándulóhely a főváros körüli erdőkben. A nagy látogatottság egyben azzal is járt, hogy a tisztáson lévő, több évtizeddel ezelőtt kialakított infrastruktúra mára már elhasználódott.

A Pilisi Parkerdő ezért még a nyáron elkezdte a Szilfa-tisztás megújítását, hogy a kirándulók és természetjárók a 21. század elvárásainak megfelelő, a tisztás egyedi hangulatát is megőrző körülmények között pihenhessenek. Mivel a kirándulóhelyet – amelytől sétatávolságra van a Budakeszi Vadaspark is – nagy számban látogatják családok, a fejlesztés egyik fő eleme a gyerekek számára épült új játszóvár, amely biztonságos és izgalmas játszóhelyet kínál az apróságoknak.

Forrás: Surányi Linda / Pilisi Parkerdő Zrt

A szülőknek, túrázóknak és az erdei sétájukon itt megpihenőknek pedig új padokat, asztalokat és kerékpártárolókat telepítettek az erdei tisztásra. A Pilisi Parkerdő erdőterületein ugyanis egyre több a bringás, a parkerdő adatai szerint évente 1,5 millióan kerekeznek a térségben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek