Játszóvárat építenek a legendás Szilfa-tisztásra

A Budakeszihez közeli, egy hektáros Szilfa-tisztás a Budai-hegység talán legkedveltebb erdei tisztása, népszerűségét a hamisítatlan erdei környezet és a közelben lévő vadaspark növeli. A tisztáson lévő, több évtizeddel ezelőtt kialakított infrastruktúra azonban mára elhasználódott, ezért a Pilisi Parkerdő megkezdte a Szilfa-tisztás megújítását, hogy a kirándulók és természetjárók a környező erdőkhöz illő és méltó, a 21. század elvárásainak megfelelő, a tisztás egyedi hangulatát is megőrző körülmények között pihenhessenek – olvasható a parkerdő közleményében.  

Forrás: Linda Surányi / Pilisi Parkerdő Zrt.

Ezért például a gyerekeknek a már leromlott régi helyett egy biztonságos és izgalmasnak ígért új játszóvárat építenek. A szülőknek, túrázóknak, erdei sétájukon itt megpihenőknek pedig a már kihelyezett új padok és asztalok mellett az egyre több bringás látogatási alkalmat figyelembe véve kerékpártárolókat alakítottak ki az egyedi hangulatú erdei tisztáson.

Forrás: Linda Surányi / Pilisi Parkerdő Zrt.

A Szilfa-tisztás korszerűsítése annak a programnak a része, amely keretében a Pilisi Parkerdő teljes turisztikai infrastruktúráját megújítja. A fejlesztés tartalmát a természetjárók civil szervezeteivel, valamint a Magyar Természetjáró Szövetséggel egyeztetve alakították ki. A munkálatok július 26-án kezdődnek és várhatóan augusztus 31-éig tartanak.

Forrás: Linda Surányi / Pilisi Parkerdő Zrt.

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek