Játszóvárat építenek a legendás Szilfa-tisztásra

  A Budakeszihez közeli, egy hektáros Szilfa-tisztás a Budai-hegység talán legkedveltebb erdei tisztása, népszerűségét a hamisítatlan erdei környezet és a közelben lévő vadaspark növeli. A tisztáson lévő, több évtizeddel ezelőtt kialakított infrastruktúra azonban mára elhasználódott, ezért a Pilisi Parkerdő megkezdte a Szilfa-tisztás megújítását, hogy a kirándulók és természetjárók a környező erdőkhöz illő és méltó, a 21. század elvárásainak megfelelő, a tisztás egyedi hangulatát is megőrző körülmények között pihenhessenek – olvasható a parkerdő közleményében.  

  Forrás: Linda Surányi / Pilisi Parkerdő Zrt.

  Ezért például a gyerekeknek a már leromlott régi helyett egy biztonságos és izgalmasnak ígért új játszóvárat építenek. A szülőknek, túrázóknak, erdei sétájukon itt megpihenőknek pedig a már kihelyezett új padok és asztalok mellett az egyre több bringás látogatási alkalmat figyelembe véve kerékpártárolókat alakítottak ki az egyedi hangulatú erdei tisztáson.

  Forrás: Linda Surányi / Pilisi Parkerdő Zrt.

  A Szilfa-tisztás korszerűsítése annak a programnak a része, amely keretében a Pilisi Parkerdő teljes turisztikai infrastruktúráját megújítja. A fejlesztés tartalmát a természetjárók civil szervezeteivel, valamint a Magyar Természetjáró Szövetséggel egyeztetve alakították ki. A munkálatok július 26-án kezdődnek és várhatóan augusztus 31-éig tartanak.

  Forrás: Linda Surányi / Pilisi Parkerdő Zrt.

   

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek