Itt vannak az első hajótársaságok, amelyek csak beoltott utasokat engednek a fedélzetre

November végén írtunk arról, hogy elsőként az ausztrál Qantas légitársaság jelentette be, hogy csak a Covid19 ellen igazoltan beoltott utasokat enged majd utazni nemzetközi járatain, azóta viszont egyre több légicég csatlakozott hozzá. Mindeközben az Utazási és Turisztikai Világtanács (WTTC) és az ENSZ Egészségügyi Világszervezete, a WHO kijelentette, nem értenek egyet azzal, hogy oltáshoz legyen kötve a nemzetközi utazás. 

American Queen lapátkerekes gőzhajó a Mississippi folyónForrás: Thegreenj / Wikipedia

Most azonban a Travelandleisure arról ír, hogy július 1-jétől az American Queen Steamboat hajós társaság és testvércége a Victory Cruise Lines is csak a koronavírus ellen beoltott utasokat engedi fel fedélzetére, és a hajóikon a legénységtől is megköveteli az oltás igazolását. A hírt mindkét társaság a weboldalán jelentette be. 

Az oltás mellett mindkét cég megköveteli a vendégektől, hogy a beszállás előtt legyen náluk egy negatív COVID-19 teszteredmény, viseljenek maszkot a fedélzeten, a testhőmérsékletüket pedig az utazás során többször is ellenőrizni fogják. A hajókon számos biztonsági intézkedést is bevezetnek, pl. porlasztásos módszerrel naponta kétszer fertőtlenítik majd a közös területeket, és UV-C fényforrásokat is bevetnek a kórokozók semlegesítésére.

A Victory Cruise Lines az Amerikai Egyesült Államok és Kanada határán található Nagy-tavak mentén, valamint az Alaszkába és Mexikóba tartó körutazásairól ismert, míg az American Queen Steamboat Company leginkább folyami hajózásra szakosodott, elsősorban a Mississippi folyón közlekednek gőzhajói. A két cég ezzel a lépéssel csatlakozik a Saga Cruises amerikai hajótársasághoz, amely főleg az 50 év felettieknek szervez hajós utakat, ám a januárban kiadott közleménye szerint csak azon utasokat engedi fedélzetére, akik legalább 14 nappal az utazás előtt megkapták mindkét oltásadagjukat.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek