Itt az első légicég, amely csak a koronavírus ellen beoltott utasokat engedi fedélzetére

Ausztrália nemzeti légitársasága, a Qantas csak a Covid19 ellen igazoltan beoltott utasokat engedi majd utazni nemzetközi járatain. Alan Joyce, a Qantas vezérigazgatója már az elmúlt hónapokban is többször hangsúlyozta, hogy nem indulhatnak útnak nemzetközi járataik addig, amíg a személyzet és összességében az utasok számára elérhetővé nem teszik a koronavírus elleni vakcinát. A hétfői bejelentésével azonban még tovább ment, és bejelentette, hogy csak azon külföldiek léphetnek majd gépeik fedélzetére, akik igazolni tudják, hogy beadatták maguknak az oltást – írja cikkében a News.com.au.

Forrás: skeeze/Pixabay

Alan Joyce azt mondja, tisztában van azzal, hogy senkit nem lehet kényszeríteni arra, hogy beoltassa magát, azonban a Covid-elleni oltásra szerinte kivételként kell tekinteni; a gyakorlati megvalósítása érdekében pedig szorgalmazza a digitális oltásigazolások bevezetését, amelyek pontosan megmutatják, hogy ki, mikor, milyen hatóanyagú oltást kapott, és hogy azt elfogadják-e abban az országban, ahova utazni szeretne.

A világ legbiztonságosabb légitársaságaként is számon tartott Qantasnál még az utazási feltételeket is módosítani fogják annak érdekében, hogy minél többeket meggyőzzenek az oltás szükségességéről. Saját lépésüket Joyce úttörőnek nevezte, azonban szerinte hamarosan több légitársaság is követni fogja a példájukat, az elmúlt hetekben a légicégek képviselőivel való beszélgetéseiből legalábbis ezt az általános véleményt szűrte le. 

Addig pedig a Qantas vezetője abban reménykedik, hogy karácsonyra vissza tudja állítani a reptéri forgalmuk 60 százalékát azzal, hogy a belföldi járataikat ismét elindítják Sydney és Melbourne között. Hogy így lesz-e, az még nagy kérdés, mindenesetre ahogy a légitársaság bejelentette november elején az Új-Dél-Wales és Victoria állam közötti légikapcsolat újraindulását, 25 ezer jegyet sikerült eladniuk alig 48 óra alatt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek