Tavasztól bringával tekerhetünk a két ország között

Tavasztól akár kerékpárral is átruccanhatunk megnézni Palics új szelfi helyszínét, az állatkert mókás lakóit, a nyáron nyíló wellnessközpontot, vagy Szabadka szecessziós épületeit, hiszen ütemesen halad a bringaút kiépítése a határszakaszon.

Bringával lehet tekeregni a két ország között - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Jacob Lund

Jelenleg mintegy 5 km-es útszakaszt építenek a határmenti, vajdasági településen, Királyhalmon, a kerékpárút Ásotthalommal köti majd össze a teleülést. Kelebiában szintén hamarosan átadnak egy 3 km hosszú szakaszt, amelyen a határig gurulhatnak el a bringások.

A munkálatokat március végéig-április elejéig tartanak majd, így tavasztól lehetőségünk lesz bicikliúton megtenni egy kört Vajdaság és Magyarország határmenti településeit érintve, beleértve Szerbia legfelkapottabb turisztikai városát is.

A vajdaságiak szerint a kerékpárutak kiépítésével hatékonyabban fejlődhet a turizmus a két ország között, emellett a közlekedés is biztonságosabbá válik. A fejlesztés egy szerb-magyar IPA-projekt része, amelynek célja, hogy kerékpárutak kiépítésével a határövezeti forgalom észszerűbb, gyorsabb és biztonságosabb legyen - írja a Pannon RTV.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek