Nyáron már csobbanhatunk is a szomszédok új wellnessközpontjában

Szabadka már most Szerbia legfelkapottabb turistavárosai között szerepel, és az ide érkező vendégek általában nem hagyják ki a város vonzáskörébe tartozó Palicsot sem. A múlt évben csaknem 200 ezer turista fordult meg a határmenti szecessziós településeken, amely meghaladja a korábbi évek látogatottságát. A helyiek még nagyobb turistaáradatot várnak az idei évtől, ugyanis megnyitják Palics vadonatúj wellnessközpontját.

Menő csúszdák is várják majd a fürdőzőket Palicson - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Mariia Boiko

Szabadka és Palics szecessziós építészete, a vidék gasztronómiája és borai, valamint az Európai Filmek Nemzetközi Fesztiválja mágnesként vonzza a magyarországi, a német, a horvát, a kínai és a lengyel turistákat. Ezeket a látványosságokat most színvonalas wellnesskínálattal fejelik meg.

A palicsi wellnessközpont építésének első fázisa még a múlt évben befejeződött, a munkálatok második fázisát pedig február 10-én kezdték el. Ebben a szakaszban folytatódik a kültéri medencék és csúszdák építése: két új medencével bővül a központ, emellett a meglévő, régi termálmedencéket is felújítják. A benti részek kiépítésével megkezdődnek a legnagyobb munkálatok is. 

Itt egy sparészleget alakítanak ki szaunákkal és élményszolgáltatásokkal. A közbeszerzési adatok alapján a munkálatok 250 napig fognak tartani, ami azt jelenti, hogy még az idei fürdőidényre elkészülnek a külső medencék, az év folyamán pedig a beltéri medencék kialakítása is befejeződik, ezeket az év végéig használatba is vehetik a fürdőzők - írja a vajdasági Pannon RTV.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek