470 km hosszú kerékpárút várja a csodás Krka Nemzeti Parkban

  A forró nyári napokon Horvátország legszebb strandjai várták a pihenni vágyókat, az őszi napok pedig egy igazi aktív kirándulásra hívogatják a turistákat a lenyűgöző Krka Nemzeti Parkba. A 29 kilométer hosszú, kiépített sétány mellett, most 470 kilométeres kerékpárút is várja a kirándulókat - írja a horvát Dnevnik lap.

  Kerékpárral a Krka Nemzeti ParkbanForrás: np-krka.hr

  A kerékpár szerelmeseit összesen 14 kalandos kerékpárútvonal várja a Krka Nemzeti Parkban. A csodás természeti környezetben kiépített pályák közül ötöt a mountain bike kedvelőinek, hármat az országúti kerékpárral érkezőknek, és hatot a túrakerékpárosoknak találtak ki. Akik szeretik a hosszú túrákat, azoknak a leghosszabb útvonalat érdemes felkeresniük, ez egy 95 km hosszú pálya: az úgynevezett „kraljevska ruta", azaz "királyi út", amely érinti a Krka folyó torkolatát és egy római kori amfiteátrumot is. A legrövidebb útvonalra akár gyerekekkel is elindulhatnak, ez egy kicsivel több, mint 8 km hosszú szakasz, és végig a Krka folyó partján halad. Érdekessége, hogy levezet az egyik legszebb folyó-menti lejtőn is.

  Krka Nemzeti Park, vízesésForrás: wikipédia

  Attól sem kell tartaniuk, hogy eltévednek a sok útvonal között, hiszen a pályákon végig jelek mutatják a helyes utat, de térképeket is lehet vásárolni, sőt navigációt is igényelhtenek. A legnagyobb újdonság, hogy a helyszínen akár elektromos kerékpárokat is lehet bérelni. Amennyiben kedvet kaptak a természetközeli, őszi túrához, akkor a kerékpárútvonalakat és a túrával kapcsolatos részleteket ide kattintva nézhetik meg.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!