100 km hosszú, vízparti kerékpárút építését tervezik Szerbiában

  Újvidéket a Nagybecskerekkel összekötő, Titelen is áthaladó kerékpárút építését fontolgatják a szomszédos Szerbiában.

  Vízparti kerékpárút épülhet a szomszédban - illusztrációForrás: Shutterctock / Készítette: Soloviova Liudmyla

  A közlekedési projekt a következő útvonalat öleli fel: Újvidék – Kabol (Kovilj) – Dunagárdony (Gardinovci) – Tündéres (Vilovo) – Titel – Carska bara – Nagybecskerek. Az út a Duna és a Tisza mentén halad majd és hossza összesen 99,3 kilométer.

  A projektfelelős dolga az lesz, hogy kijelölje a pontos útvonalat, elvégezze a terepen a szükséges vizsgálatokat és kigondolja az olyan egyéb elemeket is, melyek a kerékpáros turisták számára vonzóvá tennék ezt az útvonalat.

  A már lebonyolított közbeszerzési eljárásban szereplő pályázati dokumentációban az áll, hogy a Vajdaságban külön figyelmet kell szentelni a kerékpár-turizmusnak, tekintettel arra, hogy ez az idegenforgalom egyik leggyorsabban fejlődő ágazata, mely fenntartható és környezetbarát.

  December 15-ére már meg kell lennie a megtervezett útvonalnak, ezután kezdhetnek bele az kerékpárút megépítésébe – áll a Szabad Magyar Szó hírében.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!