Mókás lakókkal gazdagodott a Palicsi Állatkert

  A palicsi állatkertből érkezett amerikai bölény-testvérpár már megszokta az új környezetet,  magyarországi otthonukat az ott született kisborjú miatt kellett elhagyniuk, így kerültek Palicsra alig egy héttel ezelőtt – írja a vajdasági Pannon RTV.

  Amerikai bölényForrás: Shutterstock / Készítette: Enrique Aguirre

  Az egyéves Bóra és a valamivel idősebb Ben most jó ideig közös kifutón osztozik. Gondozóik nem akarták őket szétválasztani, mert Bóra nagyon fiatal még, a költözés előtt lett leválasztva az anyjától, úgyhogy neki még nagy szüksége van a szoros családi környezetre, amit Ben biztosít a számára.

  Kétpúpú teve is várja a látogatókat PalicsonForrás: Shutterstock / Készítette: Pavlov Roman

  Az eddig Nyíregyházán látogatható tevét mostantól szintén a vajdasági állatkertben találják, ugyanis a kétpúpú nemrég Palicsra települt át. A jövevény napja nagy részét a kifutó helyett még a teveházban tölti, de a gondozóktól a répát azért már elfogadja, ami azt jelenti, hogy lassan ő is megszokja a jelenlegi lakhelyét.

  CerkófmajomForrás: Shutterstock / Készítette: SanderMeertinsPhotography

  Szintén Nyíregyházáról érkezett a vidám cerkófmajom pár is, akik egyelőre karanténban szokják a helyet, de egy hónap múlva új kifutóban lehet majd őket meglátogatni. A cerkófok Afrikában őshonosak, táplálékuk pedig nagyon változatos, az apró gerinctelenektől a különböző növényekig, sok mindent fogyasztanak. 

  A Palicsi Állatkertben tavaly kisoroszlán is született, őt is érdemes meglátogatni, és még sok más állatfajjal találkozhatnak minden nap 9 és 18 óra között.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!