A szecessziós város Szerbia legjobb turisztikai célpontjai között szerepel

Szabadkára több kontinens országaiból, Kínából, Portugáliából, Amerikából, de Brazíliából is érkeznek nagy számban világjárók.

Decemberben Szabadka a hatodik olyan város lett a szomszédos országban, amely első osztályú turisztikai célpont státuszt kapott. Ezzel a ranggal eddig Szerbiában csak Belgrád, Niš, Zlatibor, Vrnjačka Banja és Újvidék rendelkezett. Mutatjuk mi vonzza a szecessziós városba a látogatókat:

A legtöbben a szabadkai Városházát járják körbeForrás: Shutterstock / Készítette: Nenad Nedomacki

A külföldieket leginkább a szabadkai Városháza, a nemrégiben felújított Zsinagóga, és a Raichle-palota érdekli, de akadnak olyanok is, akik a város történelme, etnikai sokszínűsége, és a környező tanyák hangulata miatt érkeznek - írja a szabadkai székhelyű Pannon RTV.

A Városházára látogató vendégeket leginkább a díszes szecessziós formavilág, a magyar folklórelemek, a kerámiaékszerek és a kovácsoltvas díszítések ejtik rabul.  

Egy helyi idegenvezető szerint azonban a legismertebb látnivalók mellett érdemes megfigyelni a Petőfi Sándor utcában és a központban található Strossmayer utcai épületek homlokzatát is, melyeken különböző mitológiai alakokat, szimbólumokat láthatunk, amik elsősorban a gazdagságot, az előkelőséget szimbolizálták még a 19. század végén.

A kisebb turistacsoportokat izgalmas lépcsőházakba, régi, de meghatározó épületek udvaraiba is bevezényelik az idegenvezetők, akik szerint egyre többen érkeznek ide Ázsia országaiból, Bosznia-Hercegovinából, Horvátországból, Ausztriából és Romániából is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek