Bécs is hadat üzen a tömegturizmusnak

  A világ számos nagyvárosában okoz problémát a turisták áradata, ezért sok helyen új szabályozásokra és a turizmus új szemléletének bevezetésére van szükség. Fontos szempont lett a fenntarthatóság és a környezetvédelem, melybe beletartozik az elektromos közlekedés erősítése, illetve az árak emelése

  A folyamatosan innovációkkal előálló Bécs is új turisztikai stratégiát alkot Shaping Vienna címmel, amely több területen szakít a turizmus hagyományos fogalomrendszerével és eddig uralkodó szemléletmódjával. Ennek jegyében például a turisták mellett a városban élők igényeit is szem előtt tartják - derül ki a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményből.

  A schönbrunni kastélyForrás: mimikama/wikipedia.org

  Bécsben a tömegturizmust hajszoló és a minőségi szempontokat nélkülöző vállalkozások mozgástere a jövőben szűkülni fog. A stratégia mentén a külvárosi kerületekben is érdekes látnivalókat fognak kialakítani, hogy tehermentesítsék a belvárost a túlzott látogatóforgalomtól. Ezzel párhuzamosan igyekeznek a közterületeken visszaszorítani a tömegturizmussal járó negatív jelenségeket, például korlátozzák a riksások illetve kosztümos jegyárusok megjelenését.

  A város ösztönzi a digitalizációs és különböző smart city megoldások elterjedését, a fenntartható és alacsony CO2-kibocsátással járó közlekedési módok előnyben részesítését. Igyekeznek növelni a belföldről és a környező országokból vonattal érkező látogatóforgalom részarányát, illetve szeretnék elérni, hogy Bécs az éjszaka közlekedő, alvókocsis járatok elosztóközpontjává váljon.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek