Bécs az Airbnb új szabályozását szorgalmazza

  Bécs az Európai Unió e-kereskedelemre vonatkozó irányelvének modernizálását szorgalmazza.
  Az osztrák főváros kezdeményezésére – több európai nagyváros, például Amszterdam, Párizs, Barcelona, Berlin, Bordeaux, Velence és Krakkó támogatásával – a Régiók Európai Bizottságához benyújtott állásfoglalásban a digitális gazdaság új szabályozását szeretnék elérni - adja hírül Bécs Város Külképviseleti Irodájának közleménye.

  Forrás: Ken Hori/wikipedia.org

  A kedvelt turisztikai célpontok a szabályoknak ellenszegülő szállásközvetítő oldalak miatt ugyanis nemcsak adóbevételektől esnek el, de ezek idővel a helyi lakáspiacokat is átrendezik. A városok frekventált részeiről kiszorulnak a helyi lakosok, mert ezeket a lakásokat inkább turistáknak adják ki. Párizs központjában például a lakások több mint negyedében már nem helyiek laknak.

  Mivel az Európai Unió e-kereskedelemre vonatkozó irányelve még az Airbnb és társai megjelenése előtti időkből származik, még 2020-ban kidolgozzák a megújításának tervezetét. Ebbe szeretne nagyobb beleszólást Bécs és szövetségesei.

  Az általuk benyújtott állásfoglalás négy fő területet jelöl meg: az adatszolgáltatást, a jogbiztonságot, a felelősségvállalást és a lakhatást, aminek terén az európai keretjognak egyértelmű szabályozással kell biztosítania az együttélést és a megfizethetőséget a helyieknek a városok frekventált részein. Annak érdekében pedig, hogy az egyes országok különösebb extra ráfordítás és erőfeszítés nélkül betartathassák a szabályaikat, egyértelműen tisztázni kell az egyes hatóságok jogait a székhely szerinti országokban.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!