Különleges jármű áll forgalomba Bécsben

  Különleges járművet, egy elektromos fiákert állított forgalomba a bécsi energiaszolgáltató, a Wien Energie. Az e-hintó egyszerre állat- és környezetbarát, és az elektromos mobilitást népszerűsítik vele különböző rendezvényeken - derül ki Bécs Város Külképviseleti Irodájának közleményéből.

  Az első bécsi elektromos fiákerForrás: Wien Energie/Martin Lusser

  Lovas fogat helyett leginkább a korabeli elektromos autókra hasonlít az osztrák főváros első e-fiákere, amelyet a napokban mutattak be.  A különleges járművet két, egyenként 8 kilowattos motor hajtja, és akár 25 km/h-ás sebességre képes. A hagyományos e-töltőállomásoknál lehet feltölteni, és egy töltéssel akár 120 kilométert is meg tud tenni.

  A hintón a hajtóval együtt nyolcan utazhatnak, és a kényelem kedvéért még ülésfűtéssel is felszerelték az eszközt. Az osztrák főváros célja, hogy 2020-ig ezer elektromos töltőállomást telepítsen, ahol kizárólag zöldáramot lehet tankolni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!