Világvárosok harcolnak együtt a tömegturizmus ellen

  Miközben a nagyvárosok egyre jobban szenvednek a tömegturizmus átkától, arra is rájöttek, változás csak akkor lesz, ha tesznek is valamit. A Business Times szerint most összegyűlt több érintett metropolisz vezetője Lisszabonban, és el is fogadtak egy deklarációt:

  ennek lényege, hogy a jó turizmus gyümölcsöző a látogatóknak és a helyieknek egyaránt.  

  16 város vezetése volt ott, így Barcelonáé, Párizsé, Sao Paulóé vagy épp Szöulé is. A fenntarthatóságot tűzték zászlajukra, amit a fapados légitársaságok alacsony árai nem segítenek elő. Ezek hozzák a turisták tömegeit, amivel összetűzés alakul ki a helyiekkel olykor.

  Tömeg Rómában.Forrás: Shutterstock/Swedishnomad.com - Alex W.

  Problémát jelent még a nyomás a (kevesebb emberre tervezett) infrastruktúrán, valamint az igazságos munkakörülmények megteremtése helyben. Budapesten is érezni az egyik mellékhatást: egyre több lakást adnak ki rövid távra turistáknak, emiatt az egekbe emelkednek az ingatlanárak. A helyiek úgy érzik, kiszorítják őket a saját városukból.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!