Íme, a legnépszerűbb terepkerékpáros útvonalak a Bécsi-erdőben

A Bécsi-erdőben számos, izgalmas útvonalon fedezhetik fel az érintetlen természet szépségét a mountain bike-osok. A hely változatos, dimbes-dombos terepén tudásszinttől függetlenül mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb útvonalat, ideértve a kezdőket, a kényelmes tekerőket és a technikás, tapasztalt sportolókat egyaránt.

Változatos tájakon tekerhetnek a mountain bike szerelmeseiForrás: Free-Photos/Pixabay

Íme, a Top 5 MTB útvonal a Bécsi-erdőben

Kaltenleutgebenben indul a népszerű Doktorberg útvonal, melynek 12 km-es hossza nagy változatosságával gondoskodik a kerékpározás felhőtlen örömeiről. Ez a túra családoknak is bátran ajánlható.

A Harzberg útvonal ennél jóval nehezebb terep, mely majd 800 méter szintkülönbséget foglal magában. Kiindulópontja Bad Vöslau gyönyörű fürdővárosa.

A Hirschengarten útvonal Mauerbachban indul és körülbelül 40 km-en át kanyarog a Bécsi-erdő csodálatos tájain. Itt is jónéhány méternyi szintkülönbség vár meghódításra, így a Hirschengarten útvonal igazi különlegesség a lelkes montisok körében.

A Parapluie útvonal Perchtoldsdorfban kezdődik és közepesen nehéz terepen halad keresztül. Számos kilátópontot is érint a nemzetközi hírnévnek örvendő ökorezervátumon, Perchtoldsdorfer Heidén át, ezzel igazi természeti gyöngyszem. Innen messze ellátni a Pannon régió hegyekkel övezett síkságára és Bécs felé, a páratlan panoráma igazán látványossá teszi ezt az útvonalat.

Bécsi látkép (illusztráció)Forrás: Timelynx/shutterstock.com

Szintén különleges terepet nyújt a mountainbikeosoknak a Babenberger útvonal. Ez a közepesen nehéz túra Klosterneuburgban indul, elhalad a klosterneuburgi apátság és a városháza tér mellett, majd árnyas erdőkön vezet keresztül. Az útvonal mentén számos látványosság és vendéglátóhely található.  A túrákról és kirándulásokról további részleteket és térképeket az also-ausztria.info weboldalán találhatnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek