Jövőre ebben az európai városban lesz a legdrágább a vendégéjszaka

Újabb terhet vet ki az Amszterdamba érkező turistákra a holland kormány: 2020-tól az érvényben lévő 7 százalékos díjon felül további kiadással kell számolni - tájékoztat az airportal.hu. A holland város régóta szenved a rengeteg turistától, és már eddig is Európa egyik legmagasabb idegenforgalmi adóját szedték be a látogatóktól, 7 százalékot minden éjszaka után. Január elsejétől ez a költség tovább fog növekedni, minden éjszaka után fejenként 3 euróval.

Forrás: djedj/pixabay.com

Az Airbnb sem kivétel az új teher alól: ezeken a szállásokon 10 százalékos plusz adót kell fizetni, a kempingekben pedig 1 euró lesz éjszakánként és személyenként az új költség. Amszterdam polgármester-helyettese elmondta: az új adókkal nem az a céljuk, hogy elijesszék a turistákat, viszont szeretnék megóvni a várost az ott lakók számára. A plusz díjakból az utcákat tartják tisztán és az épületek állapotának megőrzését segítik.

Ezzel az új díjjal Amszterdamban lesz Európa legmagasabb éjszakánkénti idegenforgalmi adója.

A holland város korábban is igyekezett megoldást találni a turista-kérdésre, mivel a legutóbbi népszámlálási adatok szerint 900 ezer ember lakik a belvárosban, míg az évente ide látogató utazók száma ennek többszöröse. A világ több mint 40 országa vezetett már be plusz adókat a turistaáradat miatt, többek között Olaszország, Horvátország és Japán is.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek