Evezzen a filmvászonhoz, a csónakázó tavakra épített mozi már a jelen!

Ahogy arról korábban már írtunk, Párizsba, amint beköszöntött a forró, balzsamos nyáresték időszaka, megnyílt a lehetőség, hogy csónakból mozizzanak a helyiek. Egészen pontosan az elmúlt hétvégén élhették át első ilyen kalandjukat a párizsiak, akik a „Cinéma sur l'Eau" - vagyis Mozi a vízen - elnevezésű program első előadását, a Szabadúszók című francia filmet a Szajnán ringatózva nézhették végig. Azóta pedig kiderült, hogy New York, Los Angeles, Chicago és több amerikai nagyváros is meglátta a vízre épített vászonban a fantáziát, így hamarosan ott is megnyílnak az első, csónakázós mozik – írja cikkében a Cos.net.

Forrás: Beyond Cinema

Az ötletet egy ausztrál, már a koronavírus-járvány előtti időszakban is hajós rendezvények szervezésére szakosodott cég, a Beyond Cinema gondolta tovább a szociális távolságtartás biztonságát szem előtt tartva. Így aztán szeptember másodikától az amerikai kontinensre is elviszik a vizen ringatózás filmnézéssel vegyített élményét, és több államban is szerveznek majd nyárvégi moziesteket kisebb-nagyobb tavakra vagy csendesebb járású folyókra. A szervezők nagyjából 12-24, folyamatosan fertőtlenített kishajóval kalkulálnak egy-egy ilyen eseményen, amelyek egyenként nyolc főt szállítanak a partmenti vetítővászon közelébe, a csónakba szállóktól pedig az arcot takaró maszk viselését kérik.

Hogy nálunk meglátja-e bárki a lehetőséget hazai csónakázó tavaink egyikében, az még a jövő zenéje, de az talán már most kijelenthető, hogy a világjárvány kompletten újraélesztette az autósmozi intézményét. Például van már egy Lupán, egy a MÜPA melletti parkolóban, aztán egy újabb az Árkád bevásárlóközpont tetején, és ugyanígy autóból lehet filmet nézni a Westend külső parkolójában és az Újpesti Piac előtti zárt területen is. Mindeközben július elején két kertmozi is nyílt Budapesten: a Teleki téri kertmozi péntekenként, a Hunyadi téri mozi pedig szombatonként várja ingyenes vetítésekkel a filmek szerelmeseit. De szintén egy-egy szabadtéri vászon elé lehet beülni például Szegeden és Debrecenben is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek