Nem mindennapi mozi-élményre fizethet be Horvátországban

A mozizás új arca hódít a hétvégétől Horvátországban – Vukováron vízre bocsájtják ugyanis azt a hajót, amelynek belterében egy nagy filmvászon és egy nézőtér is helyet kapott. A hajó a Dunán szeli majd a hullámokat.

A mozgó moziban pattogatott kukoricát is lehet rágcsálni - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Jacob Lund

A mozgó mozit egy elektromos hajón alakították ki, ami nem csak azért előnyös, mert környezetkímélő, hanem azért is, mert szinte hang nélkül közlekedik, így nem zavarja meg a filmvetítést. A hajón minden pénteken és szombaton este 9 órakor kezdődnek a programok.

Az első vetítésre ezen a héten pénteken (06. 05.) kerül sor, amikor a legendás Beatles együttesről szóló dokumentumfilmet mutatják be, szombaton pedig az Élősködők című Oscar-díjas koreai film gondolkodtatja el a vendégeket.

A vízen úszó mozi ötlete a tavalyi vukovári filmfesztiválon született, amikor egy ilyen programmal színesítették a rendezvényt, és rengetegen váltottak rá jegyet. A fedélzeten lehetőség volt friss pattogatott kukoricát rágcsálni, lehetett italt és édességet vásárolni, amit külön díjaztak az utasok. Ez a lehetőség a most induló moziban is adott lesz.

Péntekenként dokumentumfilmeket tűznek repertoárra, míg szombaton szórakoztató, aktuális filmeket lehet megnézni.

Sőt, még azt is lehetővé teszik, hogy nagyobb baráti társaságok vagy céges csapatok kibéreljék egy-egy estére a járművet. Egy ilyen alkalommal az utasok maguk választhatják ki a listából, hogy mit szeretnének megnézni a zártkörű mozizás során - írja a horvát HrTurizam magazin.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek