Két újabb autósmozi nyílik Budapesten

Már írtunk róla, hogy a közös mozizás utáni sóvárgásunkat hamarosan az Árkád tetején nyíló autósmoziban csillapíthatjuk. Most két újabb autósmoziról érkezett hír, az egyik a Westend külső parkólójában, a másik az Újpesti Piac előtti zárt területen nyílik rövidesen.

Greaseimdb (https://www.imdb.com/title/tt0077631/mediaviewer/rm2048352768)

Westend Drive-in Cinema

A Budapest Rooftop Cinema, a MOL Limo és a Westend bevásárlóközpont közös autósmozija a Coen testvérek kultikus A nagy Lebowski című filmjével indul június 3-án, szerdán 21 órakor. A Westend Drive-In Cinema nevet viselő moziban a Budapest Rooftop Cinemában megszokott klasszikus filmek lesznek műsoron: A nagy Lebowskit az Amerikai szépség, a Joker, a Pomádé és a Vissza a jövőbe követi majd.

Az éppen aktuális műsorról a Budapest Rooftop Cinema honlapján és Facebook-oldalán lehet tájékozódni. A szervezők úgy döntöttek, hogy meghálálván az egészségügyi dolgozók, rendőrök, mentősök és tűzoltók munkáját, 5 autós helyet ingyen biztosítanak a számukra. Ezekre a helyekre a vetítés előtti napon 18 óráig emailben lehet regisztrálni az info@budapestrooftopcinema.hu címen, írja az artnews.hu.

A moziban a 19:30-as kapunyitást követően minden este 21 órakor indul a vetítés, jegyeket autónként egységesen 3887 forintos áron lehet kizárólag elővételesen és online megvenni – függetlenül attól, hányan ülnek a kocsiban. Az ajánlott létszám az optimális kilátás végett két fő az első üléseken. A MOL Limo felhasználóinak a közösségi autómegosztó fix összeggel ellentételezi a várakoztatás díját, és dedikált parkolóhelyeket vehetnek igénybe.

A szervezők azokra is gondoltak, akik nem vezetnek: ők ugyanezért az árért a helyszínen parkoló MOL Limókba válthatnak helyet.  

Szintén előre megrendelhetők online, a Cooltix.hu rendszerén keresztül a mozikban megszokott üdítők és ropogtatnivalók is – a járványveszély miatt a helyszínen nem lesz lehetőség sem jegyet, sem büfétermékeket vásárolni.

Újpesti Piac

A napokban Déri Tibor, Újpest polgármestere is bejelentette saját Facebook-oldalán, hogy a kerületben június ötödikétől kezdve öt héten át minden pénteken és szombaton ingyenes filmvetítések lesznek a helyi lakosoknak az Újpesti Piac előtti zárt területen.

Olyan filmek szerepelnek a programban, mint például az örök klasszikus Grease és Hair, Tarantino kutlfilmje, a Ponyvaregény, a Jurassic Park, vagy a Jim Carrey felejthetetlen alakításával fémjelzett Ace Ventura. Láthatóak lesznek magyar klasszikusok is, mint például a Moszkva tér és a Sose halunk meg! is.

Vetítésenként 70 személyautó fér be a területre, a filmek hangja rádiófrekvencián keresztül lesz fogható a személyautókban, így csak olyan gépkocsival érdemes érkezni, ami alkalmas erre. A nyitóhétvége június 5-én és 6-án lesz.

A személyautókban egy háztartásban élők tartózkodhatnak, lehetőleg maszkban. A gépjárműveknek egymástól 1,5 - 2 méterre lesz lehetőségük parkolni. A helyszínen mobil, konténeres mellékhelyiségeket helyeznek ki, amelyek a megfelelő fertőtlenítő eszközökkel látnak el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek