Koncertfilm készült az egri Török Fürdő leengedett medencéjében

Méltán híres fürdőinket időnként világhírességek is felkeresik pihenés, feltötődés vagy fotózás, forgatás céljából. Mi is beszámoltunk arról, hogy többek között Larry Hagman, Richard Burton és Habsburg Ottó is megfordult vendégként a Danubius Health Spa Resort Hévíz szállodában, míg Ryan Goslingot a Szárnyas fejvadász folytatásának forgatása idején a Szent Gellért Gyógyfürdőben fotózták. Legutóbb a világhírű DJ, David Guetta zenélt a budapesti Széchenyi Gyógyfürdő medencéjében felállított színpadról, most pedig az egri Török Fürdőt csodálhatjuk meg a Kerekes zenekar koncertfilmjében.

A medence felett hatalmas aranyozott kupola magasodikForrás: torokfurdo.egertermal.hu

A 200 ezer darab aranyozott mozaikkal burkolt kupola alatt, a leengedett medencébe épített színpadon rögzítették a Live: Water című anyagot, amelyben a zenekar – szokásától eltérően – teljesen akusztikus hangszerelésben jelentkezik. A zenék hangulatát a helyszínhez igazítva állították össze: saját számok, illetve belső-ázsiai, kaukázusi és török dalok előadásával.

Bár az egyik kedvenc helyén, az egri Török Fürdőben vette fel koncertfilmjét a Kerekes, a zenekar mégis az eddigi legnehezebb forgatásán van túl. A helyszínként szolgáló medencét 21 órakor kezdték leereszteni, csak ez után indult a színpadépítés és a hang- illetve fénytechnika beszerelése. A forgatás – Szőke Barna rendező irányításával – éjfélkor kezdődött és hajnal fél 4-ig tartott 32 fokos hőmérsékleten és 100%-os páratartalomban. 

Az aranykupola alatti öt másodperces visszhang teljesen más zenei gondolkodást igényelt, így minden számukat át kellett hangszerelni, szerkeszteni. A filmet hat országban – Azerbajdzsán, Kazahsztán, Kirgizisztán, Törökország, Üzbegisztán és Türkmenisztán – mutatják be.

A Water egy négyrészes koncertfilm-sorozat második állomása. Az első rész a hollókői vár tetején rögzített Live: Air nemrégiben önálló albumként is megjelent. Tavasszal Fire címmel egy akusztiks népzenei, míg nyáron a rockosabb hangvételű Earth megjelenését tervezi a Kerekes – tudtuk meg a thefusion.hu szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményéből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek