Megnyitott két budapesti gyógyfürdő ivóvizes kútja

  Mint a Budapesti Gyógyfürdő és Hévizei Zrt. weboldalán olvasható, két ivókút is megnyílik, ahol elvitelre vásárolható gyógyvíz. Január 19-től a Rudas Gyógyürdő ivókútja minden kedden és csütörtökön 10 és 14 óra között, míg a Lukács Gyógyfürdő kútja minden szerdán és pénteken 11 és 18 óra között lesz nyitva.

   A Lukács Gyógyfürdő ivócsarnokából vásárolható gyógyvíz nátriumot is tartalmazó kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos és szulfátos-kloridos hévíz, melynek fluoridion-tartalma is jelentős. Ajánlott gyomor- és bélrendszeri panaszokra, az epehólyag és az epeutak hurutos megbetegedése, gyomorsavtúltengés, vesemedence-gyulladás esetén és a vesekőképződés megelőzésére.

  A Lukács egyik impozáőns kútjaForrás: lukacsfurdo.hu

  A Rudas Gyógyfürdő ivócsarnoka az Erzsébet híd budai lábánál található, három csapjából háromféle forrás, a Hungária, az Attila és a Juventus vizét lehet fogyasztani. A Hungária forrás vize gyomorhurut, gyomorsavtúltengés, vesemedence-bántalmak, ideges gyomorbajok estén alkalmazható kúraszerűen. Az Attila-forrás vize légzőszervi hurutok (inhalálva is), gyomor- és bélhurutok, hólyag-, epe- és májbántalmak esetén tud enyhíteni a panaszokon. A Juventus forrás vízét pedig magas vérnyomás, korai öregedés, reumatikus és köszvényes megbetegedések esetében érdemes kortyolgatni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!