Csúszdaparkot és grillteraszt is kap a Békés megyei fürdő

  Közel nettó 1,3 milliárd forintos hazai forrásból fejlesztik Gyomaendrődön a Liget Gyógyfürdő és Kempinget, a kivitelezés jövőre indulhat – mondta Toldi Balázs polgármester. A tervek szerint csúszdaparkot építenek, újabb wellness-szolgáltatásokkal bővül a jelenlegi kínálat, és növekszik az egészségmegőrző gyógyászati kezelések száma. Tervezik egy grillterasz és egy gyerek e-car játékpálya megépítését is, emellett megújulnak a fürdő útjai, járdái, zöld területei, és bővítik a parkolót is. A fürdő területén található kempingbe új apartmanházakat építenek, amivel jelentősen bővül a szállások férőhelyszáma, írja az MTI.

  A kempingbe új apartmanházakat építenekForrás: Weigert Images/Jozsef Weigert

  A fejlesztés a település történetének egyik legnagyobb beruházását jelenti – fogalmazott a városvezető. A kivitelezés várhatóan két évet vesz igénybe, közben strandszezonban – ha a járványhelyzet megengedi – nyitva állna a fürdő a látogatók előtt. A gyomaendrődi Liget fürdő évi átlagos látogatószáma 110 ezer körül mozog.

  Újabb wellness-szolgáltatásokkal is bővítenék a kínálatotForrás: ligetfurdo.hu

  A Békés megyei településen a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint tavaly meghaladta a 34 ezret a vendégéjszakák száma (a vendégeké több mint 11 ezer volt). Toldi Balázs reméli, hogy a beruházás növeli a település turisztikai vonzerejét, és hozzájárul a munkahelyteremtéshez is. Békés megyében több fürdő fejlesztését tervezik a következő években hazai forrásból: a Gyulai Várfürdő 2,9 milliárdból, a békési Gyógyfürdő és Uszoda mintegy 2,4 milliárd forintból újulhat meg.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!