Larry Hagman is ázott Hévíz első gyógyszállodájában

Negyvenéves a hévízi Danubius Hotel. Negyven éve nyílt meg a vendégek előtt Hévíz első gyógyszállodája, amelynek születésnapi hétvégéjén mi is részt vehettünk. És ha már ott voltunk, megnéztük a szomszédos Danubius hotel két teljesen átalakult emeletének szobáit is.

Galéria: Negyvenéves a hévízi Danubius HotelFotó: Danubius Health Spa Resort Hévíz

Hévíz első gyógyszállodája Finta József tervei alapján épült, és 40 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit. Ez idő alatt többször újították fel, és több százezer vendég fordult meg az egykori Thermal Hotel Hévíz szállodában. De a hotel vendége volt többek között Larry Hagman, Richard Burton, Habsburg Ottó, Göncz Árpád és Mádl Ferenc is. 2006-ban aztán új nevet kapott a szálloda, ekkortól kezdve már Danubius Health Spa Resort Hévíz néven kellett a danubiusos hotellistában keresni a már hat medencével, négyféle szaunával és saját gyógyászati részleggel bővült tízszintes épületet. A hotelnek minden tulajdonsága megvan, ami egy gyógy- és wellness szállodától elvárható a hévízi iszapos kezelésektől kezdve a sokadik élménymedencéig. És egyben azon wellnesshotelek egyike, ahol a család négylábú tagját is szívesen fogadják.

Travelo tipp
Ha a hotelben járnak, próbáljanak ki egy alkalmi gourmet borestet is, ahol a menüt mindig neves borászatok boraihoz készítik. Mi legutóbb egy hatfogásos borvacsorán vettünk részt, ahol nemcsak a nedűk és falatok okoztak maradandó élményt, de a felszolgáló személyzet gondosan megkomponált, elegáns mozdulatsora is. Mert a fehér kesztyűs összhang is része annak a harmóniának, amitől tényleg más tud lenni egy ilyen borvacsora. A vacsorákat a hotel kristálycsilláros pompával felszerelt Shakespeare szalonjában tartják, ahol mindig egy meghívott szakértő mesél a borokról a fogások felszolgálása közben.

 

A szomszéd szálloda ősszel újult meg

 

A hoteltől alig 500 méteres sétára található a Danubius-csoport másik hévízi hotele. A Danubius Health Spa Resort Aqua szálloda tavaly közel 200 millió forintból újította fel a közösségi tereit, építette át a Quint bárt és a hall vizes blokkját. A vendégfogadó területének világítása például egészen futurisztikusra sikeredett.

 

Galéria: Negyvenéves a hévízi Danubius HotelFotó: Tomas Opitz Photography / Danubius Health Spa Resort Hévíz

De új burkolatot kapott a gyógyászati részleg és a liftelőtér, miközben egy fali installációs vízesés is helyet kapott a vendégtérben. A tavalyi év egyébként is a nagy megújulások éve volt a szállodacsoportnál - sőt, ez még idén is tart -, több hotel szobáit alakították át, Hévízen például 32 szoba kapott kompletten új berendezést.

 

Galéria: Negyvenéves a hévízi Danubius HotelFotó: Danubius Health Spa Resort Hévíz

A Health Spa Resort Aqua hatodik és a hetedik emelete egy komolyabb ráncfelvarráson esett át, ahol még a szobaszámokat jelző világítótestek is egy egészen más dimenzióban mutatják a folyosókat. A többi emelethez képes olyan, mintha egy egészen másik hotelben járnánk. És tényleg nem azért, mert a régi szobák már lakhatatlanok. Egyáltalán nem. Sőt, azok a szobák még őrzik az elmúlt évek danubiusos hangulatát a virágmintás ágyterítőivel és lapos lámpaernyőivel együtt.

 

Aqua megújult családi apartmanja
Galéria: Negyvenéves a hévízi Danubius Hotel
Fotó: Danubiushotels.hu

A megújultak viszont már ledvilágítással a plafonon, egyszerű, letisztult vonalvezetésű bútorokkal, a családi apartmanjai pedig színes függönnyel és falfestéssel várják a vendégeket. Utóbbiban a gyerekszobát a fürdőszobától egy hatalmas üvegablak választották le, amelyet olyan praktikus eszközökkel szereltek fel, mint a wc-szűkítő, a mosdóhoz tartozó gyerekfellépő, vagy a szagelzáró szennyespelenka-tartó, amit tényleg csak a kisgyerekes szülők tudnak értékelni. Na, de beszéljenek erről inkább a fotók.

 

Aqua megújult családi apartmanja
Galéria: Negyvenéves a hévízi Danubius Hotel
Fotó: Danubiushotels.hu
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek