Szarvason megépítették a soproni Tűztorony apró mását

  Március 8-tól, péntektől 73-ra bővül a makettek száma a Szarvasi Mini Magyarország makettparkban, amely 2013-as nyitása óta minden évben egy-egy újabb ismert hazai turisztikai látnivaló apró mását készíti el, miközben néhányukat szórakozató funkciókkal is felszereli. 

  A fertődi Esterházy-kastély gyönyörű kapujaForrás: Mini Magyarország makettpark

  Az elmúlt években a hazai épületeket már Erdélyi, Felvidéki és Kárpátaljai makettek is követték. A park megálmodói ebben az évben pedig Nyugat-Magyarországra fókuszáltak, hogy onnan hozzanak új makett ötleteket. Így építették meg kis méretben a soproni Tűztornyot, a fertődi Esterházy-kastélyt, az őrvidéki Fraknó-, és Léka várát, valamint a kismartoni Plébánia (Haydn) templomot. 

  Az 58 méter magas soproni Tűztorony egészen kisméretbenForrás: Mini Magyarország Szarvas / Facebook

  Az újdonságok mellett folyamatosan zajlik a meglévő makettek hangzóvá, mozgóvá alakítása, de az év minden napján látogatható Mini Magyarország makettpark környezete is folyamatosan szépül – teszi hozzá az intézmény a szerkesztőségünkbe érkezett közleményében.

  Fraknó váraForrás: Mini Magyarország makettpark
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!