Felvidéki épületek makettjeivel bővült a Mini Magyarország

Kilenc új látványossággal várja a látogatókat az idei szezonban a szarvasi Mini Magyarország makettpark. Az eddigi közel félszáz maketthez a Felvidék legszebb épületeinek kicsinyített másai csatlakoznak, közöttük a krasznahorkai várral és a Magyar Szentek templomával.

A Parlamenthez, az esztergomi bazilikához, az egri várhoz és az interaktív makettekhez idén csatlakoztak a Felvidék legszebb épületei. Árva, Bajmóc, Krasznahorka és Pozsony vára, a lőcsei városháza, a nyitrai püspökség épülete, a Magyar Szentek temploma, az Ótátrafüredi Palotaszálló, valamint a kassai Szent Erzsébet-dóm épülete került be a látványosságok közé. Az újdonságokat már péntektől megcsodálhatja.

A Felvidék legszebb épületeit is megnézheti miniben
Galéria: Mini Magyarország 2016
Fotó: photos by Baksi / Mini Magyarország

A Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország makettpark 2013. április 10-én nyílt meg. A makettparkban számos, a történelmi Magyarország területén, többségükben Erdélyben álló építmény minden apró részletében megegyező kicsinyített mása is látható. Az erdélyi épületek között megtalálható a csíksomlyói kegytemplom, a vajdahunyadi vár, a segesvári óratorony, a marosvásárhelyi városháza épülete, valamint a törcsvári kastély is, amelyet a népnyelv gyakran Drakula váraként emleget.

A park 2015 augusztusában Déva várával bővült: az erődöt középkori állapotában ábrázoló makettet mintegy három hónapos munkával, egy hatfős csapat készítette el. A hatvancentis dombon álló legújabb makettépület 1:50 méretarányban készült, 2,1 méter széles és 1,2 méter hosszú.

Tavaly 77 ezren látogattak el Szarvasra, hogy részt vegyenek egy mini országjáráson, és megcsodálják az ország történelmi jelentőségű, emblematikus épületeit, vagy megnézzék a számos interaktív vasút- és hajómodellt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek