Meseszép magyar kártyapakli készült Sopron és a Fertő-Hanság legendáiról

Ezeken a minden vonásukban kézzel rajzolt, egyedileg megálmodott kártyalapokon szűkebb otthonunk, a Fertő-táj, Sopron és a Hanság legendái elevenednek meg - írja Facebook-oldalán az idén tízéves EFFIX-Marketing csapata, amely teljes egészében újragondolta a hagyományos magyar kártya motívumait, és egy egész paklit adott ki ismeretterjesztő, hagyományőrző és közösségformáló szándékkal.

Forrás: Legendaskartyak.hu

A lapok Hany Istók vízi világába és a Fertő-tó mélyén megbúvó hét falu kanyargós utcáiba repítik el a játékosokat, miközben grafikáikon Sopron, a Fertő-táj és a Hanság vidékének ritka, védett növényei és állatfajai köszönnek vissza. Feltűnik rajtuk a compó, a nagykócsag, a lápi póc, a rákosi vipera, és a kanalas gém, a számozott lapokon pedig a lápok és dombok virágai jelennek meg.

Forrás: Legendaskartyak.hu

Az ász lapokon négy legenda szereplője található: a szerelmi bánatában Rábába ugró Hany Istók, a Fertő tó születéséhez köthető Korsós Leány, a vízi virággá változtatott Tündér Rózsa és a Sopron eredetéhez köthető legenda főszereplője, Agyar leány. A szereplők teljes történetéről a weboldalon részletesen is olvashatunk. A kártyák illusztrációját Varga Noémi tervezőgrafikus készítette.

A kártyapaklit egyelőre az ügynökség soproni irodájában lehet megvásárolni, de ha minden terveik szerint halad, hamarosan a helyi Tourinform irodákban, a nemzeti park shopban és múzeumokban is kapható lesz.

Forrás: Legendaskartyak.hu
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek