Tavaszra minden kilátót biztonságosan megmászhat Sopronban

Gőzerővel dolgoznak a soproniak a kilátóik megjavításán, hogy tavaszra mindegyiket biztonságosan meg lehessen mászni – írja a Sopron Médiaportál.

Kilátás a Károly-kilátóbólForrás: Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt.

A faszerkezet mozgásából adódóan előfordul, hogy a rögzítő elemek, és csavarok kilazulnak, most ezeket erősítik meg és pótolják a hiányzó csavarokat. Az is előfordul, hogy egy-egy léc eltörik, vagy hiányzik, ezeket is pótolják. Ezt nagyon fontos elvégezni, hiszen például a Sörházdombi-kilátó járószintje 25 méter magas, ezért komoly baleseteket okozhatna a karbantartás elmulasztása.

A turistaszezon beállta előtt az összes kilátót tüzetesen átvizsgálják, ugyanis a tavaszias napok beköszöntével sokan vágynak a szabadba, és veszik igénybe ezeket az építményeket. Amennyiben valaki mégis meghibásodott kilátóval találkozna, akkor mindenképpen értesítse a soproni Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. munkatársait telefonon, hogy mielőbb orvosolni tudják a problémát.

Sopront egyébként a kilátók városának is nevezik, hiszen összesen 10 kilátó, és 6 páholy csábítja a kirándulókat a városba és környékére.  

A tíz kilátó közül a legismertebb és leglátogatottabb a város jelképévé vált Károly-kilátó és környéke, ahol a játszótér, pihenésre alkalmas padok fogadják a turistákat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek