Először mutatták ki majmokban a koronavírust

Kimutatták két gorilla szervezetében a koronavírust a San Diego-i állatkertben, miután a majmoknál a fertőzésre jellemző tüneteket vettek észre - adja hírül az MTI. A majmok a múlt héten kezdtek köhögni, az állatkerti hatóságok ezután vettek mintákat az állatok ürülékéből. A pozitív teszteredmények hétfőn érkeztek meg.

Members of our gorilla troop have tested positive for SARS-CoV-2, the virus that causes COVID-19. The test results...

Közzétette: San Diego Zoo Safari Park – 2021. január 11., hétfő

A gorillák fertőzésének eredetét még vizsgálják, vagyis azt, hogy más állatoktól, vagy embertől kaphatták-e el a vírust, de a feltételezések szerint egy tünetmentes dolgozó adhatta tovább a vírust a bevezetett járványügyi óvintézkedések ellenére. Az állatkert egyébként december óta zárva tart.

Lisa Peterson, az állatkert igazgatója szerint a fertőzött állatok a köhögés és némi vérbőség ellenére jól vannak, a gorillákat elkülönítették és reménykednek mielőbbi gyógyulásukban.

A koronavírust eddig több - fogságban tartott - vadállat szervezetében is kimutatták, így például a bronxi állatkert több oroszlánjánál és tigrisénél, valamint a barcelonai állatkert négy oroszlánjánál is. A vírussal fertőzött kutyák és macskák, valamint nyércek esetei is ismertek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek