Koronavírusos lett a bronxi állatkert négyéves maláj tigrise

A New York Bronx negyedének állatkertjében élő Nadia, a négyéves maláj tigris szervezetében is kimutatták a koronavírust – írja cikkében a CNN. A hírt az amerikai agrárminisztérium és a bronxi állatkertet működtető Wildlife Conservation Society (WCS) is megerősítette.

Nadiát száraz köhögése és étvágytalansága miatt kezdték vizsgálni. Először megröntgenezték, vérmintát vettek tőle és ultrahangos vizsgálatokat végeztek el rajta, majd megcsinálták a vírustesztet is. A többi nagymacskát szintén megvizsgálták: jelenleg Nadia testvére, Azul, és még két amuri tigris, illetve három afrikai oroszlán is köhög, de a WCS közleményében arról írnak, hogy "várhatóan mindannyian felépülnek".

Nadia, Nadiának, a bronxi állatkert négyéves maláj tigriseForrás: AFP/WILDLIFE CONSERVATION SOCIETY/Julie Larsen Maher

A világból már érkeztek hírek fertőzött állatokról - köztük kutyákról és macskákról is -, de az Egyesült Államokban Nadia az első bizonyítottan koronavírusos állat. Az állatkert március 16. óta tart zárva, az első tigrisen két héttel később jelentkeztek a betegség tünetei. Paul Calle, az intézmény főállatorvosa szerint a nagymacska az állatkert egyik fertőzött, de tünetmentes alkalmazottjától kaphatta el a vírust.

Az amerikai szövetségi agrárminisztérium (USDA) tájékoztatása szerint tovább vizsgálódnak, hogyan hat a betegség különböző állatokra, és egyben azt kérték, hogy a Covid-19 vírussal fertőzöttek lehetőleg kerüljék az érintkezést minden állattal, különösen a házikedvenceikkel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek