A barcelonai állatkertben négy oroszlán koronavírus-tesztje is pozitív lett

Barcelonában a helyi állatkert négy oroszlánjának pozitív lett a koronavírus-tesztje – állítják az állatorvosi tisztviselők. Három nőstényt, Zalát, Nimát és Run Runt, illetve egy Kiumbe nevű hímet teszteltek, miután enyhe tüneteket mutattak. Két állatkerti dolgozónak is pozitív lett a koronavírus-tesztje – közölte az állatkert.

Az oroszlánok szerencsére csak enyhe tüneteket mutatnak - illusztrációForrás: gayulo/Pixabay

Vizsgálat folyik annak megállapítására, hogy az állatok hogyan fertőződhettek meg, de úgy gondolják, hogy egy tünetmentes munkatársukkal kerülhettek kapcsolatba. Az oroszlánok kifejezetten igénylik, hogy szoros kapcsolatban legyenek a személyzettel. Az állatkert korábbi közlése szerint az állatok felső légúti tüneteket mutattak. A legfőbb tüneteik kisebb köhögésekből és tüsszentésekből álltak. Emiatt végeztek PCR-tesztet a négy oroszlánon ugyanazon módszerrel, amelyet az embereknél is alkalmaznak. 

Az állatokat gyulladáscsökkentő gyógyszerekkel kezelik, és alaposan megfigyelik. "Az oroszlánok állatorvosi ellátást kaptak enyhe tüneteik miatt, amelyek hasonlóak egy nagyon enyhe influenzás állapothoz, és jól reagáltak rá" – áll a közleményben. Ez csak a második ismert eset, amikor nagymacskák koronavírussal fertőződtek meg – írja a BBC. Áprilisban a New York Bronx negyedének állatkertjében élő Nadia, a négyéves maláj tigris szervezetében mutatták ki a koronavírust.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek