Így védik Amerikában a háziállatokat a koronavírustól

Az amerikai Betegségellenőrzési- és Megelőzési Központ (CDC) azt ajánlja az embereknek, hogy úgy kezeljék a háziállatokat, mint az emberi családtagokat, hogy megvédjék őket a lehetséges fertőzésektől - adja hírül a Travel and Leisure.

Forrás: Andreas Lischka/pixabay.com

Az ügynökség azt tanácsolja, hogy a kiskedvencek a lehető legkevesebbet találkozzanak a háztartáson kívül más emberekkel és állatokkal. A gazdiknak azt javasolják, hogy a macskákat lehetőleg tartsák bent, a kutyákat pedig pórázon sétáltassák, legalább 2 méter távolságot tartva más emberektől és állatoktól, és kerüljék a kutyafuttatókat, népszerű parkokat, ahol sok ember és állat gyűlhet össze.

Azoknak, akik fertőzésgyanúsak vagy fertőzöttnek bizonyultak, kerülniük kell az állatokkal való érintkezést - "a simogatást, a puszilkodást, valamint az étel vagy az ágy megosztását" - amennyiben ez lehetséges. A betegeknek maszkkal vagy kendővel kell eltakarniuk az arcukat, és fontos, hogy kezet mossanak, mielőtt hozzáérnek az állathoz, emellett ha lehet, ne ők vigyék az állatokat orvoshoz.

Az új ajánlásokat azután fogalmazták meg, hogy több állatnak is pozitív lett a koronavírus-tesztje az országban. Megbetegedtek a Bronxi Állatkert nagymacskái, emellett New York-i házimacskákban is megtalálták a kórokozót. A CDC és az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma együttes nyilatkozatban jelentette be, hogy a macskák és macskafélék várhatóan teljesen felépülnek.

Nemrégiben egy észak-karolinai kutya vírustesztje lett pozitív. A CDC közölte, hogy az állatok a fertőzést elsősorban emberektől kapják el, de a pozitív állatok közül csak néhány mutatta a betegség jeleit. Hangsúlyozták, hogy az Egyesült Államokban nincs bizonyíték arra, hogy az állatok szerepet játszanak a betegség terjedésében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek