Fából faragott motoros szoborcsoport jelent meg Alsóörsön

Gáborecz István faszobrásznak köszönhetően Alsóörs ikonikus jelképe újabb szoborral gazdagodott. Először 2017-ben jelent meg egy több száz kilós tölgyfarönkökből Stihl-láncfűrésszel kifaragott motoros szobra a balatoni település egyik központi terén, idén azonban a motoros már egy társat is kapott.

Forrás: Babják Tamás

 

A 20 éves Harley-Davidson Open Road Fest keretében a Fat Boy és ridere mögé egy életnagyságú nőt is faragott a faszobrász. A 167 cm magas, 90-70-90 arányokkal büszkélkedő nőt mintázó alkotással bővült kompozíciót mostantól bárki megcsodálhatja a Strand sétányon – fogalmaznak a szerkesztőségünkbe érkezett közleményben.

„A csinos alkatú, ideális paraméterekkel, széles csípővel és dús keblekkel rendelkező hölgy a szabadság megtestesítője" – idézi a közlemény Gáborecz Istvánt, aki a 130 cm magas, 90 kilós szobrot közel két napig faragta.

Forrás: Babják Tamás

A Harley-Davidson és a STIHL három éve kezdett el írni egy közös sztorit, amelynek ma már része a Strand sétány szoborcsoportja is. A motoros egyesület és a motorfűrészeket forgalmazó márka képviselői szerint a fából faragott kültéri díszlet nemcsak a szabadságot, de a település és a fesztivál 20 éves barátságát is hirdeti.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek