Balatoni szabadstrandok, amiket érdemes még az idén felfedezni

Ha nyugat felől közelítjük meg a Balatont, akkor Balatonberény strandja lesz az első, ahol megpihenhetünk. Itt mindenki jól érezheti magát, de tömegtől azért nem kell tartani. A berényi strand nádasokkal, apró szigetekkel, és öblökkel várja a látogatókat - olvasható a termalfurdo.hu összefoglalójában.

Balatonberényi szabadstrandForrás: strand.hu

Balatonkeresztúron egy strandot, a Vitorlás utcait találjuk, ahova akár busszal is érkezhetünk, mivel a legközelebbi megálló 200 méternyire van. Annak ellenére, hogy ez az egyetlen, a füves területe gondozott és a Balatonba benyúló stégje visszaidézi a régi nyaralások hangulatát.

Balatonmáriafürdő szabadstrandjai egy 8 km hosszú partrészen húzódnak. Ezek közül a legnagyobb a Zagytéri szabadstrand, amit főleg gyerekes családok látogatnak a sekély partszakasz, a homokozó és a játszótér miatt. A Hajóállomás szabadstrand a vitorláskikötő mellett található; ide jöjjenek azok, akik vízibiciklizni is szeretnének. Családok számára is megfelelő szabadstrandot találunk még a Polgár utca végén és a Szabadság úton, illetve a vasútállomáshoz legközelebbi Őrház utcában. De a legkisebb és vadregényes strandok az Őz utcánál keressük. Ez nem a kisgyerekes, hanem a csendes és meghitt strandolás területe.

Balatonmáriafürdő, Zagytéri szabadstrandForrás: strand.hu

A Balatonfenyvesen összesen öt szabadstrand közül választhatnak a látogatók. A Nagystrandot a kisgyermekes családok kedvelik, elsősorban az itt kialakított lassan mélyülő, homokos strandrész miatt. A Balatonfenyves-alsói strand pedig nagyon egyszerűen megközelíthető, mivel a vasútállomás közvetlen közelében van. Találunk egy lassan mélyülő partszakaszt a Pozsonyi utcában, és egyet az István király utcában is. De ezt Fenyőstrand néven is megtalálhatjuk. A Csalogány strand 400 méter hosszú partszakasszal, értékmegőrzővel, illetve játszótérrel vár.

Balatonfenyves, Pozsonyi utcai szabadstrandForrás: strand.hu

Fonyód leghangulatosabb szabadstrandja a Fonyód Alsóbélatelep városrészen található. A Huszka utcai füvesített strandon találnak büfét és játszóteret, illetve a legkisebbeknek egészen sekély víz várja a part mentén. A strand megközelítése sem bonyolult, a legközelebbi buszmegálló és vasútállomás is 400 méternyire van. A Báthori utcai strandnak már nyitvatartása is van 9:00 és 19:00 között várja a nyaralókat játszótérrel, büfével és sportpályákkal is. Szintén szép hely a badacsonyi kilátással büszkélkedő Bélatelepi strand, illetve a városi szabadstrand is, ahol lassan mélyül a víz. Az Árpád parti strand pedig a strand-gasztronómiájáról, illetve a bérelhető vízi sport eszközeiről ismert.

Fonyód, Báthori utcai szabadstrandForrás: strand.hu

 

 

strand.hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek