Kevesebb szúnyog lesz a Balatonnál

   

  A turisztikailag kiemelten fontos területeken, mint a Balaton, a Tisza-tó a Fertő-tó, illetve a Csepel-szigeten, Dunaújvárosban és Szekszárdon is gyérítik a szúnyogokat a napokban. Az elmúlt hetekben csökkent azoknak a településeknek a száma, ahol beavatkozásra volt szükség – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője hétfőn az MTI-vel. A heves esőzések ideálisak a szúnyogok számára a szaporodáshoz, a száraz, meleg nyári napokon a tenyészőhelyeik kiszáradnak. 

  Sokat tehetünk mi magunk is a szúnyogok ellen, ha minden olyan cserepet vagy vizes területet felszámolunk a környéken, ahol megbújhatnak a szúnyogok és kikelhetnek. A fejlett vérszívók víz nélkül nem maradnak sokáig életben. A megfelelő szúnyogirtó krémek, spray-k is segítenek, a vízparton kétségtelen, hogy sokat számít a szervezett szúnyogirtás.

  LepkeszúnyogForrás: Biosphoto/Roger Eritja / Biosphoto/Roger Eritja

  Múlt héten a Szigetközben, Baranya és Somogy megyében, Baja, Mohács, Komárom környékén, a Velencei-tónál, a fővárosban és Szolnok térségében gyérítették a szúnyogokat. Az Észak-Dunántúlon, az Alföldön és Észak-Magyarországon sok, korábban nem kezelt településen is voltak beavatkozások - ismertette. Az érintett települések értesítést kapnak a kivitelezés pontos időpontjáról és módjáról, valamint a katasztrófavédelem honlapján is nyomon lehet követni, hogy mikor és hol lehet számítani szúnyogirtásra - írta a helyettes szóvivő.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!